Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Artrose bij honden, wat kan ik doen?

Wist u dat één op de vijf honden last heeft van een vorm van artrose? In deze blog vertellen wij meer over artrose en gewrichtsklachten in het algemeen. Ook geven we in deze blog tips om hiermee om te gaan.

Wat is artrose?

Als uw hond gezond is, dan zijn de gewrichten soepel en kunnen ze goed bewegen. Als er sprake is van artrose, dan wordt het kraakbeen in het gewricht vervangen door bindweefsel. Er kan dan extra been- en bindweefselvorming zijn. Door de artrose wordt een gewricht minder soepel en kunnen er pijnlijke ontstekingen ontstaan in het gewricht. Bij artrose is er dus sprake van afbraak en slijtage aan de gewrichten. Artrose kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van leeftijd, beschadiging of een ontsteking.

Wat kunt u doen?

Wanneer uw hond artrose heeft, kunt u op verschillende manieren handelen. Wij zetten voor u enkele praktische tips op een rijtje. Een van die dingen die uitkomst biedt in het geval van artrose, is een verhoogde voer- en drinkbak. Wanneer de bak op hoogte staat, dan vermindert dit aanzienlijk de pijn. Daarnaast is het ook goed om voerspelletjes te gebruiken. De hond raakt met het snuffelen energie kwijt, maar het is niet fysiek afmattend. Ook tijdens het liggen is het belangrijk om het lichaam van de hond te ondersteunen. Dit kan heel goed met een matras met memory foam en koudschuim. Een voorbeeld van zo’n orthopedisch matras is van Snobbs. Om de gewrichten van de hond te ontlasten tijdens het in- en uitstappen van de auto, is een hondenloopplank een uitkomst. Verder moet u voorkomen dat uw trouwe viervoeter gaat springen of dat hij moet traplopen.

U moet dus voorkomen dat de gewrichten van uw hond te veel belast worden. Hierbij is het ook belangrijk dat uw hond niet te zwaar wordt. Meer gewicht betekent namelijk meer belasting voor de spieren. Ook is het belangrijk om de gewrichten warm te houden. Dit kan bijvoorbeeld met een hondenjas. Daarnaast kunt u met een droogshampoo voorkomen dat de vacht niet nat wordt en voorkomt u dus dat de vacht een tijdje koud blijft. Over kou gesproken: wanneer het buiten glad is, kan uw hond uitglijden. Bij gladde vloeren en wegen kunt u met beschermingsschoenen of potenwax meer grip geven aan uw hond.

Ook kunt u ervoor kiezen om een supplement aan te bieden. Een voorbeeld hiervan is de Renske Golddust Heal 3 voor spieren en gewrichten. Dit Omega-3 supplement ondersteunt de algemene gezondheid van spieren en gewrichten. Verder kunt u kiezen voor een dieetvoeding die het gewrichtskraakbeen ondersteunt en ontstekingen remt. Denk hierbij aan de dieetvoeding van Prins. Deze voeding bevat glucosamine, chondroïtine en/of gelatinehydrolysaat voor de ondersteuning van het kraakbeen en zalmolie en/of bèta-glucanen voor het remmen van ontstekingen.

Heeft u nog vragen of wilt u een advies dat toegespitst is op uw specifieke situatie? Neem dan contact met onze klantenservice op: zij staan voor u klaar!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist