Advies nodig? 0113 - 384019
Filter
Informatie
Informatie

Blog

Konijn in de zomer: Hoe kan ik mijn konijn helpen afkoelen?

lees blogbericht
  • Groot assortiment
  • Voor 17:00 besteld, volgende werkdag gratis bezorgd
  • Gratis verzending vanaf € 50,00

Voeding

Kippenvoer nodig voor sier- of legkippen? In deze categorie vind je verschillende soorten kippenvoer. Wij hebben een breed assortiment producten van Kaster, Beaphar en Garvo (Alfamix). Kippenvoer bij Dierenverblijf is verkrijgbaar als korrel, meel of als een mix.  Bekijk snel ons assortiment en bestel online! Lees meer

Kippenvoer nodig voor sier- of legkippen? In deze categorie vind je verschillende soorten kippenvoer. Wij hebben een breed assortiment producten van Kaster, Beaphar en Garvo (Alfamix). Kippenvoer bij Dierenverblijf is verkrijgbaar als korrel, meel of als een mix.  Bekijk snel ons assortiment en bestel online!

Wat voor voer hebben mijn kippen nodig?

Wanneer kuikens net uit het ei komen hebben ze de eerste 24 tot 36 uur geen kippenvoer nodig. Tot ongeveer 6 weken krijgen de kuikens kuikenzaad gevolgd door opfokkorrel of opfokmeel.  Na ongeveer 14 weken kun je geleidelijk overschakelen op normaal kippenvoer. Zodra de hennen eieren gaan leggen, geef je ze legmeel of legkorrel. Dit voer bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen voor legkippen.

Korrel, meel of een voermix

Kippenvoer is verkrijgbaar als korrel, meel of een mix. De kippenkorrel is een stevige korrel die alle noodzakelijk voedingsstoffen bevat. Het voordeel van kippenkorrels is dat bij morsen uit de voerbak de kip de korrels alsnog kan opeten. Dat is niet het geval bij kippenmeel, dat blijft liggen als het gemorst wordt. Kippenmix is een gemengd kippenvoer van zaden, groenten, granen en grit.

Grit voor een sterke eischaal

Met kippengrit verstrekt u de kippen het nodige calcium. Calcium is onmisbaar voor kippen. Het zorgt voor een goede spijsvertering en een stevige eierschaal. Kippengrit kan los in het hok worden gestrooid.

Meer informatie of advies over kippenvoer

Kippenkorrels of opfokmeel is eenvoudig online te bestellen bij Dierenverblijf. Voor 17.00 uur besteld is vandaag al verzonden. Al onze voeders zijn uitsluitend van A-kwaliteit en is uit voorraad leverbaar. Hebt u nog een vraag of wilt u persoonlijk advies? Kom dan langs

Inklappen

Lees meer

Voeding Er zijn 33 producten

Sorteer op Best verkocht Prijs Nieuw