Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Heeft u al gehoord van de hondenloopplank?

Terug naar overzicht
10-05-2017

De kans is groot dat u voor het lezen van dit blog nog nooit van de hondenloopplank heeft gehoord. En dat is eigenlijk best wel jammer, want dit relatief onbekende product heeft ontzettend veel voordelen. In dit blog laten wij u kennismaken met de hondenloopplank en de voordelen daarvan voor uw hond én voor u. Wij wensen u veel leesplezier!

Hondenloopplank

Kort gezegd is een hondenloopplank een hulpmiddel voor uw hond om de auto in en uit te gaan. De loopplank wordt met het ene uiteinde bevestigd ter hoogte van de bumper van de auto. Het andere uiteinde wordt op de straat geplaatst. Zo kan de hond eenvoudig de auto in- en uitstappen. Omdat de hondenloopplanken of opvouwbaar zijn of ingeschoven kunnen worden, nemen ze bij het opbergen weinig ruimte in beslag. Hondenloopplanken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zoals opvouwbare en inschuifbare loopplanken en loopplanken voor lichte honden en zware honden. De hondenloopplanken zijn allemaal universeel. Dat betekent dat ze voor iedere auto gebruikt kunnen worden.

Voordelen!

Zoals gezegd hebben hondenloopplanken voordelen voor dier én mens. Het is een gegeven dat honden steeds ouder worden in Nederland. Zo zien we dat vooral oudere honden last hebben van artrose, groeipijn, etc. Ook is er een reële kans op het breken van botten als een oudere hond uit de koffer van de auto springt. De hondenloopplank zorgt ervoor dat honden op een rustige manier de auto verlaten: ze hoeven niet te springen. Hierdoor worden dus de gewrichten van uw hond ontlast en worden ook de klachten van de genoemde problemen voorkomen en verminderd.

Ook biedt de hondenloopplank voordelen voor u. Zo kunt u door het gebruik van de hondenloopplank lichamelijke klachten voorkomen. U hoeft bijvoorbeeld uw hond niet meer in en uit de auto te tillen.

 

Het is dus zeker de moeite waard om de aanschaf van een hondenloopplank te overwegen. Kom daarvoor eens langs in onze winkel en laat u door onze specialisten adviseren, of kijk naar dit product in onze webshop!