Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Heeft u al gehoord van de hondenloopplank?

De kans is groot dat u voor het lezen van dit blog nog nooit van de hondenloopplank heeft gehoord. En dat is eigenlijk best wel jammer, want dit relatief onbekende product heeft ontzettend veel voordelen. In dit blog laten wij u kennismaken met de hondenloopplank en de voordelen daarvan voor uw hond én voor u. Wij wensen u veel leesplezier!

Hondenloopplank

Kort gezegd is een hondenloopplank een hulpmiddel voor uw hond om de auto in en uit te gaan. De loopplank wordt met het ene uiteinde bevestigd ter hoogte van de bumper van de auto. Het andere uiteinde wordt op de straat geplaatst. Zo kan de hond eenvoudig de auto in- en uitstappen. Omdat de hondenloopplanken of opvouwbaar zijn of ingeschoven kunnen worden, nemen ze bij het opbergen weinig ruimte in beslag. Hondenloopplanken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, zoals opvouwbare en inschuifbare loopplanken en loopplanken voor lichte honden en zware honden. De hondenloopplanken zijn allemaal universeel. Dat betekent dat ze voor iedere auto gebruikt kunnen worden.

Voordelen!

Zoals gezegd hebben hondenloopplanken voordelen voor dier én mens. Het is een gegeven dat honden steeds ouder worden in Nederland. Zo zien we dat vooral oudere honden last hebben van artrose, groeipijn, etc. Ook is er een reële kans op het breken van botten als een oudere hond uit de koffer van de auto springt. De hondenloopplank zorgt ervoor dat honden op een rustige manier de auto verlaten: ze hoeven niet te springen. Hierdoor worden dus de gewrichten van uw hond ontlast en worden ook de klachten van de genoemde problemen voorkomen en verminderd.

Ook biedt de hondenloopplank voordelen voor u. Zo kunt u door het gebruik van de hondenloopplank lichamelijke klachten voorkomen. U hoeft bijvoorbeeld uw hond niet meer in en uit de auto te tillen. 

Mijn hond wil niet op de hondenloopplank. Wat nu?

Zo'n hondenloopplank is natuurlijk ontzettend handig, maar hoe zorgt u ervoor dat uw hond op de hondenloopplank gaat? Zeker bij bange honden kan dit een uitdaging zijn. Het leren gebruiken is vaak een kwestie van wennen en dus van oefenen. De eerste stap bij het oefenen is de hondenloopplank neerleggen op de grond. Op die manier kan de hond wennen aan de structuur. Vervolgens kunt u de hondenloopplank steeds een stukje hoger leggen en na een succesvolle poging uw hond een beloning geven. Als uw hond de beloning niet aanneemt, dan is het belangrijk om te stoppen. Uw hond is dan erg angstig. U kunt het dan beter op een later tijdstip weer proberen. Uiteraard geldt hier dat de ene hond het sneller op zal pakken dan de ander. Het vergt namelijk af en toe een beetje geduld. Dat betaalt zich echter wel uit, want een hondenloopplank kent veel voordelen!

Het is dus zeker de moeite waard om de aanschaf van een hondenloopplank te overwegen. Kom daarvoor eens langs in onze winkel en laat u door onze specialisten adviseren, of kijk naar dit product in onze webshop!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist