Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Wat is het verschil tussen caviavoer en konijnenvoer?

Terug naar overzicht
18-03-2019

Caviavoer en konijnenvoer, is dat niet hetzelfde? Het lijkt qua samenstelling vaak wel op elkaar en daarom krijgen wij van klanten weleens de vraag wat nu het verschil is tussen caviavoer en konijnenvoer. In deze korte blog gaan we daarop in.

Cavia’s en konijnen: verschillende dieren

Konijnen en cavia’s zijn verschillende dieren. Ze hebben ook andere gewoontes en behoeften. Cavia’s zijn vaak een beetje schuw terwijl konijnen meer echte knuffelbeesten zijn. Ook is een konijn zindelijk te maken. Een handig middel hierbij is een konijnentoilet. Een cavia is echter vaak niet echt zindelijk te maken en doet zijn behoefte overal waar hij kan. In het hok hebben konijnen vaak geen moeite met een loopplankje. Cavia’s daarentegen kunnen niet altijd over een loopplank naar boven klimmen.

De ‘C’ van cavia en vitamine C

Qua voeding verschillen cavia’s en konijnen ook. Een belangrijk punt van verschil is dat er aan de voeding van cavia’s vitamine C toegevoegd moet zijn. Een cavia maakt namelijk zelf geen vitamine C aan. Dit doet een konijn wel en daarom moet de voeding van een cavia dit compenseren. Dit is dus het grootste verschil in de voeding van konijnen en cavia’s. Wanneer u caviavoer en konijnenvoer naast elkaar legt, zult u het verschil nauwelijks zien. Toch is het verschil van groot belang. Een tekort aan vitamine C kan verschillende erge ziektes veroorzaken bij een cavia. Daarom is het belangrijk om uw cavia voldoende vitamine C te geven. Het voorzien in de behoefte aan vitamine C houdt uw cavia gezond.