Advies nodig? 0113 - 384019
Filter
Informatie
Informatie

Blog

Konijnen vaccineren

lees blogbericht
  • Groot assortiment
  • Voor 17:00 besteld, volgende werkdag gratis bezorgd
  • Gratis verzending vanaf € 50,00

Hooi en Stro

Op zoek naar hooi en/ of stro voor uw konijn? Voor het online bestellen van hooi en stro bent u bij Dierenverblijf op de juiste plaats. Wij hebben een breed assortiment van Barn-I, Beaphar en Supreme Petfoods. Daarnaast hebben we nu zelfs hooi en stro van Zeeuwse bodem. Bekijk snel ons assortiment en bestel online! Lees meer

Op zoek naar hooi en/ of stro voor uw konijn? Voor het online bestellen van hooi en stro bent u bij Dierenverblijf op de juiste plaats. Wij hebben een breed assortiment van Barn-I, Beaphar en Supreme Petfoods. Daarnaast hebben we nu zelfs hooi en stro van Zeeuwse bodem. Bekijk snel ons assortiment en bestel online!

Hooi de voedingsstof voor een konijn

Iets wat niet ontbreken kan op het menu van een konijn, cavia of hamster is hooi. Hooi is het belangrijkste deel van het voedsel wat een konijn dagelijks eet. Het is samen met water de basisvoeding voor een konijn. Een konijn moet dan ook altijd onbeperkt hooi kunnen eten. Hooi is gedroogd gras en bevat alle voedingsstoffen voor een konijn. Al het andere voer zoals biks, gemengd voer en snacks is een extra en niet noodzakelijk. Naast dat hooi de basisvoeding voor een konijn  zorgt dit ook voor een gelijkmatige slijtage aan de tanden. In onze webshop hebben we verschillende soorten kruidenhooi, wat uw konijn extra lekker zal vinden. Advies: leg het hooi niet los in het konijnenhok. Het wordt dan snel vies en onsmakelijk door onder andere de uitwerpselen van de dieren. Geef het hooi in een hooibal of hooiruif. Het hooi kan dan heerlijk gegeten worden en blijft lang goed.

Stro voor de huisvesting

Veel mensen gebruiken stro als bodembedekking. Het nadeel van stro als bodembedekking is dat het weinig vocht opneemt. Het moet dus vaak verschoond worden om nare luchtjes te voorkomen. Waar wordt stro dan wel voor gebruikt? Vooral in de winterperiode wordt stro gegeven als extra isolatiemateriaal in een konijnenhok. Stro geeft de konijnen namelijk warmte. Zo kan een konijn ook bij vorst makkelijk buiten blijven, als u maar voldoende stro geeft. Soms wordt er gedacht dat stro ook gegeten wordt. Dit is niet zo. Het stro dient alleen voor isolatie of eventueel nestmateriaal.

Wat kost hooi of stro?

Stro en hooi prijzen kunnen erg variëren. Natuurlijk is een grote baal van de boer veel voordeliger als een klein pakje bij de dierenspeciaalzaak. Maar een klein pakje is wel veel makkelijk op te bergen. Daarnaast zijn de kleine pakjes (ca. 2,5kg) in de dierenspeciaalzaak speciaal verpakt zodat het langer goed en vers blijft. Ook het hooi voor konijnen is verpakt op een speciale manier. We willen toch alleen het beste voor onze knaagdieren en konijnen? Knaagdieren kunnen nooit teveel eten van hooi. Hooi bevat namelijk belangrijke en onmisbare vezels voor een cavia, hamster of konijn. Hooi en stro, ze kunnen er niet zonder!

Hooi en stro online bestellen?

Hooi en stro zijn eenvoudig online te bestellen bij Dierenverblijf. Voor 17.00 uur besteld is vandaag al verzonden. Al ons ruwvoer is uitsluitend van A-kwaliteit en is uit voorraad leverbaar. Heeft u nog een vraag of wilt u persoonlijk advies? Kom dan langs in onze showroom of neem contact op met de klantenservice.

Inklappen

Lees meer

Hooi en Stro Er zijn 15 producten

Sorteer op Best verkocht Prijs Nieuw