Advies nodig? 0113 - 384019
Filter
Filter op Soort
Informatie
Informatie
  • Groot assortiment
  • Voor 17:00 besteld, volgende werkdag gratis bezorgd
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
 

Hooi en stro

Bent u op zoek naar hooi of stro voor uw knaagdieren? Bij Dierenverblijf heeft u genoeg te kiezen! Van bergweidehooi tot Zeeuws stro, van kruidenhooi tot Zeeuws hooi: het is allemaal mogelijk! Dankzij het grote assortiment hooi en stro van hoge kwaliteit maakt u altijd de juiste keuze voor uw knaagdier. Bekijk snel ons complete aanbod hooi en stro.

Hooi en stro Er zijn 17 producten

Sorteer op Best verkocht Prijs Nieuw

Hooi en stro: verschil?

Hooi en stro worden vaak in een adem genoemd en vaak wordt er naar gekeken alsof het hetzelfde is. Er zit echter verschil tussen hooi en stro. Hooi is gedroogd gras en bevat alle voedingsstoffen voor een konijn. Hooi is een onderdeel van de basisvoeding van een konijnen. Hooi is het belangrijkste deel van het dagelijkse voedsel van een konijn. Naast normaal hooi hebben we bij Dierenverblijf ook kruidenhooi. Dit is een aanvullende diervoeding van hooi met heerlijke kruiden. Deze kruiden hebben een heilzame werking bij de konijnen en cavia’s.

Stro bestaat uit gedroogde stengels van verschillende soorten graan. De konijnen gebruiken stro voor het bouwen van een konijnennest. Daarnaast maken konijnen van stro een soort bed om zich te beschermen tegen de kou. Stro kan ook prima gebruik worden als bodembedekking in het konijnenhok. Hooi is dus meer een voedingsstof en stro is meer voor de huisvesting.

Hooiruif met hooi voor konijnen

In een hooiruif kan hooi gedaan worden. Het grote voordeel van een hooiruif is dat het hooi niet vies wordt, omdat het niet op de bodem van het hok ligt. Hooiruiven kunnen vaak gemakkelijk aan het gaas- en traliewerk van ieder hok bevestigd worden. Daarnaast zijn er hooiballen te krijgen. Dit is een hooiruif in de vorm van een bal. Hooiruiven zijn er dus in verschillende vormen, maar ook van verschillend materiaal. Hooiruiven zijn er van hout, metaal of plastic en zijn te vinden in de categorie voerbakken en drinkflessen.

Hooi en stro kopen bij Dierenverblijf

Bij het kopen van hooi en stro bij Dierenverblijf kunt u rekenen op een snelle levering, deskundig advies en een goede service. Daarnaast kunt u bijna alle soorten bekijken in onze grote showroom in Kruiningen. Al ons hooi en stro is uitsluitend van A-kwaliteit en wordt uit onze eigen voorraad geleverd. Naast hooi en stro voor uw konijn kunt u bij Dierenverblijf ook terecht voor andere producten zoals konijnenhokkenkonijnenvoersnacks en bodembedekking.  Bestelt u bij ons op werkdagen vóór 17:00, dan wordt het pakket dezelfde dag nog verzonden!

Lees meer