Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Konijnenhokken voor binnen

Je konijn binnen houden is supergezellig, maar hem of haar altijd los laten lopen in huis is niet zo handig. Een goed en mooi konijnenhok voor binnen is daarom belangrijk. In deze blog vertellen we je meer over een konijnenhok voor binnen, de voordelen en we geven je tips over een veilig binnenhok voor je konijn.

Konijn binnen houden

Ondanks dat konijnen in het wild buiten leven, kunnen ze prima in huis leven. Veel konijnen vinden dit zelfs leuk. Ze zijn namelijk echte groepsdieren en krijgen graag aandacht van hun baasje. Als een konijn binnen leeft, krijgt hij vaak meer aandacht van de familie. Vooral kinderen vinden het leuk als een konijn binnen wordt gehouden, omdat ze zo dichter bij hun dier zijn. Hierdoor verzorgen kinderen hun konijn vaak beter dan wanneer het konijn buiten in de tuin leeft en worden ze sneller beste vrienden met hun konijn.

Konijnenhok binnen: zorg voor voldoende konijn-veilige ruimte

Wil je jouw konijn in huis houden? Dan kan je een konijnenhok als basis gebruiken. Houd er wel rekening mee dat konijnen beweeglijke dieren zijn en daarom voldoende ruimte nodig hebben om te bewegen. Het is belangrijk dat jouw konijn rond kan rennen in een binnenhok of in een aangesloten ren. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte veilig is. Zo mogen er geen elektriciteitsdraden of snoeren in de ruimte zijn waar je jouw konijn binnen houdt. Als een konijn hieraan gaat knagen is dit levensgevaarlijk!

Wil je weten hoeveel ruimte een konijn nodig heeft? Lees dan ook onze blog ‘Hoeveel ruimte heeft een konijn nodig?’.

Konijnenkamer

Naast het binnen neerzetten van een konijnenhok, kan je ook een kamer of een deel van een ruimte afzetten en inrichten als konijnenkamer. Hierdoor heeft het konijn de hele tijd voldoende ruimte tot zijn of haar beschikking en kan hij of zij vrij bewegen. De konijnkamer kan je inrichten met konijnenspeelgoed, schuil- en slaapplekken en toiletbakken.

Konijnenhok voor binnen kopen

Ben je op zoek naar een binnenhok voor jouw konijn? Bij Dierenverblijf hebben we verschillende konijnenhokken die geschikt zijn om binnen neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor een houten binnenhok of voor een konijnenhok met ren. Of wil je jouw binnenhok of konijnenkamer opfleuren met konijnspeelgoed, schuil- en slaapplekken en andere producten voor konijnen? Kijk rond in onze webshop of kom langs in de winkel!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist