Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Konijnenhokken voor binnen

Terug naar overzicht
5-12-2019

De meeste konijnen worden vooral buiten gehouden. Toch zitten er veel voordelen aan een binnenverblijf voor konijnen. Daarom gaan we het in deze blog hebben over het binnenshuis houden van konijnen.

Konijnen als echte huisdieren

Konijnen zijn echte groepsdieren. Ze hebben contact met soortgenootjes nodig, maar daarnaast genieten ze er ook van wanneer ze veel aandacht van hun baasje krijgen. Als konijnen binnenshuis worden gehouden, is er meer contact met de familie. Vooral voor kinderen is het fijn, omdat ze dan meer bij hun konijntjes kunnen zijn. De konijnen zijn meer in uw omgeving en krijgen daardoor automatisch ook meer aandacht. Omdat ze dichter bij hun baasjes zitten, is de kans vaak ook groter dat konijnen beter verzorgd worden.

Voldoende konijn-veilige ruimte

Zoals in een eerder blog geschreven: konijnen hebben voldoende ruimte nodig om te bewegen. Konijnen moeten de mogelijkheid hebben om rond te rennen in hun verblijf of in een aangesloten ren. Als u uw konijnen binnen houdt, dan moet u deze ruimte wel kunnen garanderen. Daarnaast moet de kamer waar de konijnen rondlopen, geschikt zijn. Er mogen namelijk geen elektriciteitsdraden of snoeren te vinden zijn waar de konijnen op kunnen knagen: dat is namelijk levensgevaarlijk!

Konijnenkamer

Als u uw konijnen in huis houdt, dan kunt u een konijnenhok of een konijnenkooi als basis gebruiken. Om uw konijnen voldoende bewegingsruimte te geven, is het belangrijk om ze voldoende tijd buiten de kooi door te laten brengen. Een van de mogelijkheden die u ook heeft, is om een kamer of een deel van een ruimte af te zetten en in te richten als permanente kamer-ren. Op deze manier beschikken ze de hele tijd over voldoende ruimte om aan hun beweging te komen. Wij adviseren daarnaast om de ren in te richten met speelgoed, schuil- en slaapplekken en toiletbakken.

Konijnenhokken voor binnen (en meer) bij Dierenverblijf

Als u binnen de ruimte heeft voor uw konijnen, dan kan dat veel voordelen hebben voor u en uw konijnen. Overweegt u om konijnen te nemen? Dan hopen wij dat de tips uit deze blog u op weg kunnen helpen. Bent u op zoek naar konijnenhokken voor binnen of andere benodigdheden? Kijk rond op onze webshop of kom langs in de winkel!