Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Van een konijn uw beste vriend maken doet u zo....

Als u een konijn heeft gekocht, kan deze knager nog best schuw reageren. Om ervoor te zorgen dat jullie de beste vrienden worden, moet u in uw konijn investeren. In deze blog geven wij u wat tips die u kunnen helpen om van een konijn uw beste vriend te maken. Veel leesplezier!

Rustig laten wennen!

Het tam maken van uw konijn vraagt de nodige tijd. Het beste kunt u uw konijn tam maken met tijd en geduld. Het is belangrijk allereerst de kooi op een rustige plaats in uw huis te zetten en uw konijn aan de omgeving te laten wennen. Tijdens deze periode van wennen is het belangrijk om af en toe langs te lopen, wat tegen het konijn te praten en wat lekkers te geven. Deze fase duurt bij het ene konijn langer dan bij het andere konijn. Dit heeft ook te maken met de socialisatie van uw konijn bij de fokker waar hij vandaan komt. Is hij namelijk al gewend aan mensen of juist totaal niet?

Stapje voor stapje

U kunt uw konijn rustig aan u laten wennen door bijvoorbeeld het kooitje open te zetten en te wachten totdat het konijn uit zichzelf naar u toekomt. Dit is dan nieuwsgierigheid. U zou het konijn ook kunnen lokken met een snackje. Als uw konijn dan bij u is, moet u hem rustig laten snuffelen en voorzichtig aanraken. Bij het aanraken moet u stapsgewijs werken totdat u hem kunt aaien zonder dat hij in elkaar duikt of schrikt. Probeer ook laag te zijn, omdat een konijn in de natuur een prooidier is en roofdieren in het wild vanaf boven grijpen. Ook moet u uw konijn stapje voor stapje laten wennen aan de ruimte. Zet bijvoorbeeld eerst een kleine ren neer. Zo maakt u zijn leefwereld, die hij moet gaan ontdekken, niet al te groot. Voordeel is ook dat u uw konijn niet op hoeft te tillen als u een ren voor de ingang van de kooi zet. Optillen vinden de konijnen namelijk niet fijn. Optillen zal het konijn eerder schuw maken dan tam.

Het is aan u!

Het is dus belangrijk om uw konijn rustig te laten wennen aan u en uw omgeving. Daarnaast is het goed om rustige bewegingen te maken. Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw konijn de beste vriend van u wordt. Het is dus nu aan u om het te proberen. Graag horen wij uw ervaringen! Andere tips? Laat het ons weten!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist