Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoeveel ruimte heeft een konijn nodig?

Bij Dierenverblijf verkopen we konijnenhokken in verschillende soorten en maten: voor elk wat wils! Een belangrijk punt bij de aanschaf van een konijnenhok is de ruimte die het konijn heeft. Daar gaan we in deze blog op in. Hoeveel ruimte heeft een konijn eigenlijk nodig om zich fijn te voelen?

Beweging en soorteigen gedrag

Beweging is voor konijnen erg belangrijk. Als konijnen onvoldoende beweging hebben, dan kunnen ze darmklachten en voetproblemen krijgen en ze riskeren overgewicht. Daarom is het belangrijk dat konijnen in hun verblijf rond kunnen rennen. Als ze in beweging zijn, dan voelen ze zich ook prettiger. Daarnaast moeten ze in hun verblijf recht op kunnen staan en languit kunnen liggen. Daarom is het belangrijk om een konijnenhok te combineren met een losse ren. Dit vergroot de bewegingsruimte van uw konijn en dit draagt bij aan een beter welbevinden: door voldoende ruimte te bieden aan soorteigen gedrag blijven uw konijnen geestelijk en lichamelijk gezond.

Twee konijnen

Een ander punt om rekening mee te houden is dat konijnen sociale dieren zijn. Het is verstandig om konijnen te houden samen met een soortgenoot. Konijnen zijn namelijk groepsdieren en ze hebben het contact met hun soortgenoten nodig. Wat de ruimte in het hok betreft: het verblijf moet ruim genoeg zijn om twee konijnen te herbergen. Daarnaast moet er ook ruimte zijn om even afstand te nemen van elkaar. Het verblijf is dus te klein als ze verplicht zijn om de hele tijd op elkaars lip te zitten.

Konijnen binnen?

Konijnen zitten vaak in een buitenverblijf. Ook zijn er mensen die hun konijn binnen houden. Dit biedt kansen: u kunt namelijk naast een grote konijnenkooi als basisverblijf een deel van de ruimte inrichten als konijnenkamer. Het is wel belangrijk dat deze ruimte konijn-proof is. Zorg er altijd voor dat uw konijn bijvoorbeeld niet aan snoeren van elektrische apparaten kan knabbelen. Veiligheid is bij buitenverblijven ook een belangrijk punt. Zorg dat uw konijn geen prooi wordt van roofdieren of ik contact kan komen met giftige planten. Of u voor uw konijnen nu binnen of buiten een ren inricht, zorg er voor dat er schuil- en slaapplekken, toiletbakken en speeltjes zijn.

Konijnen hebben dus voldoende ruimte nodig die ze kunnen delen met een soortgenootje en waarin ze vrij kunnen bewegen. Naast een standaard dierenverblijf is het dus aan te raden om voor meer bewegingsruimte te zorgen, bijvoorbeeld door een losse ren te gebruiken. Deze omgeving kunt u nog interessanter maken door het toevoegen van extra elementen, zoals schuilplekken. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres. Kijk rustig rond op onze website of breng een bezoek aan onze winkel in Kruiningen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist