Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Kat aan de lijn?

Een paar weken geleden kopte de NOS het volgende: ‘Wie zijn kat niet aanlijnt, overtreedt Europese regels’. Volgens enkele wetenschappers van de Tilburgse universiteit zou een huiskat zo’n verwoestend effect op zijn omgeving hebben, dat hij eigenlijk niet vrij zou mogen rondlopen. Loslopen de katten gaan namelijk buiten automatisch aan achter vogeltjes, muizen en andere dieren. In hun jacht maken ze echter natuurlijk geen onderscheid tussen bedreigde diersoorten en plaagdieren.

Goed, maar hoe zit het dan met die Europese regels die overtreden zouden worden? Kijk, letterlijk staat er natuurlijk niet dat u uw huiskat aan het lijntje moet houden. Wat er wel staat, is dat landen die onderdeel zijn van de Europese Unie ervoor moeten zorgen dat beschermde dieren niet opzettelijk worden gedood. Wanneer iemand dus zijn kat niet-aangelijnd buiten laat lopen en deze kat neemt vervolgens een bedreigd diersoort te grazen, dan is dit te zien als een schade door menselijk toedoen die zeker voorkomen had kunnen worden.

 

Dus? Tijd voor de kattenlijntjes! Daar kan mee voorkomen worden dat katten bedreigde diersoorten aanvallen. En natuurlijk hebben wij die kattenlijntjes en kattentuigjes bij Dierenverblijf ook in ons assortiment, zelfs in verschillende soorten en maten! U vindt bij ons eenvoudige nylon kattentuigjes met een effen kleur, maar ook kattentuigjes met een leuke print, zoals de kattentuigjes van Designed by Lotte. Ook hebben wij van Lief! een leren kittentuigje, dus ook aan de kleine, besnorde huisdieren is gedacht.

Wilt u dus samen met uw kat naar buiten gaan, zonder dat uw kat gaat jagen op allerlei mooie vogels en andere prooidieren, dan is het tijd om eens bij ons langs te komen om een kijkje te nemen bij onze kattentuigjes. Kijk ook vooral rond in onze webshop. Mocht u vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice: zij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist