Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Vlooien bij katten: voorkomen en genezen in 4 stappen!

Het is belangrijk om vlooien bij uw kat te voorkomen en uw kat te behandelen tegen vlooien. Een vlo kan namelijk ziekten overbrengen naar de kat en ook naar de mens. Zo kan een vlo zorgen voor infecties en besmettelijke ziektes overdragen. De vraag die wij in deze blog stellen is hoe we kattenvlooien kunnen voorkomen en, als uw kat ze al wel heeft, hoe u kunt zorgen dat ze weer weggaan.

Stap 1: Maak de kat snel vlovrij door Vlo-Kill toe te dienen.

Stap 2: Spray de omgeving in met vlooienspray, dit doodt de vlooien en de larven. En voorkom dat de vlooi op de kat blijft springen.

Stap 3: Gebruik een vlooienmiddel: pipet, vlooienband (iets wat langwerkend is.)

Stap 4: Ontworm de kat! Vlooien kunnen wormen overdragen aan je kat.

Vlooien voorkomen

Zijn er verschillende preventieve manieren om te voorkomen dat uw kat een vlooienbesmetting oploopt. Een heel eenvoudig voorbeeld hiervan is regelmatig stofzuigen. Hiermee zorgt u ervoor dat het aantal eieren en larven in de woonomgeving van uw kat afneemt. Om een vlooienbesmetting te voorkomen is het ook belangrijk om uw kat goed te inspecteren. Kam hierbij bijvoorbeeld de vacht met een vlooienkam. Verder zou u ook gebruik kunnen maken van een omgevingsspray die mogelijke vlooien in de leefomgeving van uw kat doodt. Ook zijn er middelen op de markt om volwassen vlooien onvruchtbaar te maken.

Vlooien bestrijden

Als uw kat vlooien heeft, moet u optreden! U kunt gebruik maken van een spot-on die vlooien doodt. Dit dient u toe te passen op de plaats waar de vlooien of de vlooienuitwerpselen zijn gezien. Daarnaast is het belangrijk om ook de andere huisdieren te behandelen, zelfs als u niet kunt zien of ze last hebben van vlooien. Naast de huisdieren is het ook goed om de omgeving te behandelen. Als uw kat eenmaal vlooien heeft gehad, dan is het raadzaam om voortaan een goede preventie toe te passen.

Vlooien voorkomen en bestrijden met Dierenverblijf

Wij hopen dat we u met het schrijven van deze blog geholpen hebben om uw katten vlo-vrij te houden. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht voor allerlei middelen ten vlooien. Voorbeelden hiervan zijn Advantage en Bolfo. Dit zijn middelen die zowel een preventieve als curatieve werking hebben. Wilt u meer weten, heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies? Kom dan langs in onze winkel in Kruiningen of neem contact op met onze klantenservice.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist