Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe moet ik mijn hond ontvlooien?

Ziet u vlooien op uw hond? Dit is slechts het topje van de ijsberg! Maar liefst 95% van het probleem zit namelijk in de omgeving. U ziet de volwassen vlooien op de hond, maar in de omgeving zitten de poppen, de larven en de eitjes. Wanneer u dus uw hond wilt ontvlooien, moet u de omgeving niet vergeten. In deze blog helpen wij u op weg bij het vlovrij maken van uw hond door een stappenplan te geven om vlooien te bestrijden.

In vier stappen uw hond vlovrij maken? Volg dan dit stappenplan!

Stap 1: begin met het vlovrij maken van uw hond.

Het aanpakken van het vlooienprobleem begint bij het vlovrij maken van de hond. Omdat volwassen vlooien zich snel voort kunnen planten, is het belangrijk om de vlooien te verwijderen van de hond. Dit kunt u doen met VloKill van Beaphar. Dit is een tablet die binnen 15 minuten werkt. In 6 uur zijn de vlooien op uw huisdier dood. VloKill is ideaal om de inwerktijd van vlooienbanden en vlooiendruppels te overbruggen, omdat het veilig te combineren is met andere vlooienbestrijdingsmiddelen.

Stap 2: behandel daarna de omgeving.

Nadat u uw hond vlovrij hebt gemaakt, is het zaak om de omgeving aan te pakken, omdat daar het grootste deel van het probleem zit. De omgeving kunt u behandelen met een omgevingsspray, bijvoorbeeld de omgevingsspray van Sectolin. Met deze effectieve spray is er binnen 3 dagen geen enkele beweging meer zichtbaar. Ook kunt u daarnaast gebruik maken van de Combo pipetten van Frontline. Deze pipetten werken niet alleen tegen de volwassen vlooien, maar ook tegen de larven en eieren. Op die manier kunnen zich in de omgeving van de hond geen nieuwe vlooien ontwikkelen.

Stap 3: houd uw hond vlovrij.

Als u uw hond vlovrij heeft gemaakt en de omgeving heeft behandeld, dan is het belangrijk om uw hond vlovrij te houden. Dit moet u doen met een langwerkend product, zoals Advantix of de Frontline Combo. Deze pipetten werken naast curatief ook preventief: ze helpen om vlooien te voorkomen.

Stap 4: ontworm uw hond.

Middelen tegen vlooien en wormen worden eigenlijk altijd apart verkocht. Toch is het wel belangrijk om in het geval van een vlooienbesmetting uw hond te ontwormen. Vlooien brengen namelijk lintwormen over. Een veelgebruikt ontwormingsmiddel is Millbemax. Dit is een tablet die direct in het darmstelsel terecht komt en dus zo een snelle en effectieve werking heeft.

Als u deze stappen volgt, zal uw hond zeker vlovrij worden. Heeft u nog advies nodig voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Nu u hier toch bent...

Het is niet alleen belangrijk om uw hond vlovrij te maken en te houden en te beschermen tegen teken, maar let ook op uzelf! Om teekvrij te blijven, is het belangrijk om tijdens een wandeling in de natuur goed bedekkende kleding te dragen. Ook is het daarbij aan te raden om op de paden te blijven. Vergeet ook niet om uzelf te (laten) controleren na een wandeling. Vergeet daarbij ook de warme, vochtige plekken niet. Veel wandelplezier!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist