Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Waar kan ik het beste mijn konijnenhok plaatsen?

Het welzijn van uw konijn

Een goede plaatsing van het konijnenhok is belangrijk. Het heeft namelijk directe invloed op het welzijn van uw konijn. Zeker in landen als Nederland en België moet u goed kijken waar u uw hok zet. Hier komen namelijk verschillende soorten weer voor: van wind tot regen, van zon tot sneeuw. De ene dag regent het hard en even later schijnt de zon weer heel fel. Het is dan ook niet handig om iedere keer het hok te verplaatsen. Kies daarom een plek uit die het beste is in alle weersomstandigheden. Lees snel verder om te kijken wat hierbij van belang is!

Regen, zon en tocht

Regen en tocht moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Het is dus belangrijk om het hok op een plaats te zetten waar het niet inregent. Ook moet de wind niet vol op het hok staan. Het hok moet dus op een beschutte locatie komen te staan. Naast deze weersomstandigheden is een overvloed aan zonlicht ook schadelijk voor ‘Flappie’. Door de zon warmen konijnen sneller op. Konijnen kunnen dan oververhit raken en daaraan overlijden. Het plaatsen van een konijnenhok in de volle zon raden wij dan dus ook erg af!

Konijnen in de winter

Konijnen zijn sterke dieren die in de winter eigenlijk nauwelijks extra verzorging nodig hebben. De vacht is namelijk goed bestand tegen de kou. Het is hier echter wel van belang dat het konijn in een goed hok zit dat op een beschutte plaats staat. Het hok moet wel echt winterklaar zijn en het konijn moet zich lekker kunnen nestelen. Houd uw konijn wel in de gaten, want als het konijn het zichtbaar koud krijgt, moet het naar een warmere plaats. U kunt er ook voor kiezen om in de wintermaanden het konijn in een binnenhok of binnenkooi te zetten.

Ondergrond

Sommige konijnenhokken hebben een open onderzijde. Het voordeel hiervan is dat konijnen heel natuurlijk kunnen spelen en grazen. Toch is het ook gevaarlijk. Op een onverharde ondergrond kan het konijn zich namelijk uitgraven en uit zijn hok ontsnappen. Ons advies is om uw konijnenhok te plaatsen op een verharde ondergrond, zoals een betegeld terras, of om gaas onder het hok te bevestigen. Dit voorkomt ook dat uw konijn door uitgraven ontsnapt.

Het is dus belangrijk om het hok op een beschutte plaats te zetten, de volle zon te vermijden en rekening te houden met de ondergrond als het dierenverblijf geen gesloten onderkant heeft.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist