Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Zijn uw kippen winterklaar?

De dagen worden donker en de temperaturen zijn aan het dalen: de winter komt eraan! Hoewel de meeste kippen winterhard zijn, is het wel belangrijk om enkele maatregelen te nemen. Daarom presenteren wij in deze blog 5 tips om kip en kippenhok winterproof te maken!

  1. Voer oliehoudende zaden!

Om zich in de wintermaanden warm te houden, verbruikt een kip meer energie dan normaal. Dit is de reden waardoor het belangrijk is om oliehoudende zaden te voeren, bijvoorbeeld duivensnoepzaad. Oliehoudende zaden zijn goed voor het verenkleed en voor het energiepeil van de kip. Oliehoudende zaden zorgen ervoor dat de kip niet zijn laatste restje energie gaat verbruiken in de winter om zich warm te houden.

Naast het voeren van oliehoudende zaden, is het in de wintermaanden aan te raden om iedere maand 4 á 5 dagen op rij vitamines te verstrekken in het drinkwater.

  1. Zet ’s nachts het drinkwater binnen!

In de winter kan het kwik soms tot onder 0° C dalen. Hierdoor kan het drinkwater van uw kippen dus bevriezen. Om ervoor te zorgen dat uw kippen overdag altijd de toegang houden tot drinkwater, dan is het verstandig om bij vorst in de nacht het drinkwater binnen te zetten. Kippen drinken ’s nachts toch niet. Mocht het overdag ook vriezen, dan kunt u kiezen voor een handige drinktoren met een anti-vriessysteem of een verwarmingselement voor in uw reguliere drinktoren. Vaak wordt aangeraden om druivensuiker in het drinkwater te doen om bevriezing te voorkomen. Druivensuiker zorgt er echter ook voor dat kippen aan de diarree gaan. Wij adviseren dus om dat niet te doen. Een ander advies is om het drinkwater tweemaal daags te verversen, in plaats van eenmaal daags.

  1. Houd het hok tochtvrij!

Omdat het in de winter koud kan zijn, is het belangrijk om het hok tochtvrij te houden. Door het hok tochtvrij te maken, zitten de kippen goed beschut tegen het koude weer. Het is echter niet te bedoeling om het hok te verwarmen. Hierbij zou het verschil tussen de temperatuur in het hok en de buitentemperatuur te groot worden. Dit zorgt voor een grotere kans op ziektes. Verder is het belangrijk om altijd ventilatie in het hok te houden.

  1. Zorg dat het hok binnen droog blijft!

In de wintermaanden is het naast koud ook vaak vochtiger. Het is belangrijk om het hok goed droog te houden. Als het vochtig is, dan is de kans op coccidiose groter. De bacteriën die deze infectie veroorzaken, vermeerderen zich het best in een vochtige omgeving. Verder is het verstandig om ook een deel van deren droog te houden, zodat de kippen er een zandbad kunnen nemen.

  1. Vermijd restjes voedsel in het hok!

En verder…

Aanvullend op deze tips willen wij nog als advies meegeven dat het raadzaam is om iedere maand het hok in te sprayen met de Finecto+ Spray. Ook adviseren wij om aan het einde van het jaar in december en in maart de kippen te ontwormen.

Met bovenstaande tips zorgt u ervoor dat uw kippen de wintermaanden zeker door gaan komen! Heeft u nog meer advies nodig of wilt u tips voor uw persoonlijke situatie? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist