Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Zijn snacks gezond voor een konijn?

In ons assortiment bevinden zich diverse soorten snacks voor konijnen en knaagdieren. Vaak krijgen wij de vraag van klanten op het geven van snacks aan een konijn wel gezond is. In deze blog zullen we antwoord geven op deze vraag.

Verantwoord snacken

Snacks geven uw konijnen extra knabbelplezier. Ook zorgt het voor een betere band tussen u en uw knager, wanneer u de snackjes uit uw hand voert aan het konijn. Of het geven van snackjes verstandig is, is in de eerste plaats natuurlijk afhankelijk van hoeveel u per dag aan uw konijn geeft. U moet bijvoorbeeld ook niet teveel snackjes per dag aan uw konijn geven. Daarnaast is het ook belangrijk dat u alleen gezonde snackjes geeft. Dit zijn bijvoorbeeld snacks met natuurlijke ingrediënten en geen suikers of kunstmatige kleurstoffen. Pas bijvoorbeeld ook op met producten waar granen inzitten. Deze kunnen zorgen voor spijsverteringsproblemen.

Voordelen van gezond snacken

Het is niet alleen leuk om uw konijn zo nu en dan eens te verrassen met een lekkere snack, het is ook verstandig om het te doen. Zeker in het geval van knaagsnacks. Wanneer uw konijn kan knagen aan een knaagsnack, dan wordt het gebit op een natuurlijke wijze verzorgd. Door te kauwen op bijvoorbeeld knaaghout, slijten ze de tanden ook op een natuurlijke manier af. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wilgenrol met hooi of de Vitakraft Kräckers. In het verlengde daarvan: snackjes gaan ook verveling tegen. Het geven van knaaghoutjes zorgt bijvoorbeeld voor dat konijnen zich niet gaan vervelen en stoppen met het knagen aan het hok en het gaas. Daarnaast kunt u ook kleine snackjes in het dierenverblijf verstoppen. Door dit te doen kunt u het natuurlijk voedselzoekgedrag stimuleren

Meer weten?

Wilt u na het lezen van deze blog nog meer weten of wenst u persoonlijk advies voor uw eigen situatie? Laat het ons weten door contact op te nemen met onze klantenservice! U bent ook altijd van harte welkom in onze grote winkel in Kruiningen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist