Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Op welke ondergrond kan ik mijn konijnenren het beste plaatsen?

Een konijnenren is erg handig. Konijnenrennen zijn er in verschillende soorten en maten, dus voor iedereen wat wils. Veel mensen vragen zich echter af op welke ondergrond ze hun ren het beste kunnen plaatsen. Daarom gaan wij vandaag in deze blog enkele mogelijke ondergronden langs. Veel leesplezier!

Bekijk hier alle konijnenrennen!

Gras

Gras lijkt de ideale ondergrond voor de konijnenren. Op zich is dat logisch, maar konijnen kunnen er heerlijk op spelen, in gaan liggen en in ravotten. Toch geeft gras als ondergrond wat problemen. Als konijnen er een poosje op spelen, slijt het gras. Dit is jammer, maar een bijkomend probleem is het ontstaan van een modderige bende. Konijnen houden niet van modder en ze kunnen er ook erg vies van worden. Daarnaast blijft er ook water op het gras staan na een regenbui. Verder is het lastig om de keutels van uw konijn uit het gras te vissen. Dit is voornamelijk een probleem als uw konijn nog niet zindelijk is. Tenslotte bestaat bij gras het gevaar dat uw konijn zich uitgraaft en er vandoor gaat. Dit is echter wel te voorkomen door een stuk gaas in de grond de stoppen onder de ren.

Stenen

Een goed alternatief voor gras zijn stenen. Men denkt dat konijnen het minder comfortabel vinden, maar konijnen vinden het helemaal niet erg om op stenen te liggen. Ook zijn stenen gemakkelijk schoon te krijgen. Het bijkomende voordeel van stenen is dat de nagels van uw konijn sneller slijten, waardoor u dus de nagels van uw konijn minder moet knippen. Uiteraard kan een konijn zich op een stenen ondergrond ook niet uitgraven.

Binnenren

Binnen genieten van uw konijn? Dat kan ook! Toch loopt u dan het risico dat uw konijn zijn behoefte doet op uw vloerbedekking of laminaat. Hier hebben wij gelukkig een oplossing voor. Als u gebruik maakt van een metalen draadren, kunt u een speciaal bodemhoes aanschaffen. Dit is ideaal voor het binnen gebruik.

  

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist