Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe u de levensduur van uw konijnenhok verlengt…

Als u een konijnenhok koopt, wilt u daar natuurlijk lang van kunnen genieten. Wist u dat u invloed heeft op de levensduur van uw konijnenhok? Daarom geven wij in deze blog een paar tips om de levensduur van uw konijnenhok te verlengen. Veel leesplezier!

Beitsen

Een belangrijke tips in het geval van een houten konijnenhok is om het hok periodiek te beitsen. Door het hok bijvoorbeeld jaarlijks te beitsen, houdt u het hout in goede conditie. U kunt hiervoor verschillende soorten beits gebruiken. Welke beits u gebruikt, is afhankelijk van het hout van uw hok. Wanneer u geïmpregneerd hout hebt, is kunt u de speciale beits hiervoor gebruiken. Ook kunt u kiezen voor een beits die het hok beschermt tegen UV-straling. Alle beitssoorten die wij u kunnen en willen leveren, zijn vrij van schadelijke stoffen voor mens, dier en milieu.

Plaats van het hok

Naast het beitsen, speelt de plaats van het hok in de tuin een grote rol. Wanneer een hok buitenstaat, komt het hok in aanraking met allerlei weersomstandigheden. Om een langere levensduur te garanderen, is het verstandig om het hok uit de wind te zetten. Ook een plaats uit de regen en de felle zon zorgt ervoor dat uw hok langer mee kan gaan. Overigens zijn regen, wind en felle zon ook niet goed voor uw konijn. Met een slimme plaatsing van het hok gaan dus bij wijze van spreken én uw konijn én uw hok langer mee!

Knagende konijnen

Soms kan uw konijn ook de oorzaak zijn van een kortere levensduur van het hok, zeker in het geval van een houten hok. Konijnen kunnen namelijk ook het hout knagen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren omdat het konijn zich verveelt. Dit zou op te lossen zijn door het konijn meer afleiding te geven, bijvoorbeeld door het aanschaffen van allerhande knaagmateriaal. Een andere oplossing voor dit probleem zijn anti-knaagstrips. Dit zijn aluminium hoekprofielen die ervoor zorgen dat uw konijn niet aan het hout kan knagen. Een andere oplossing is het gebruiken van een anti-knaagspray. Omdat deze spray een bittere smaak geeft als het konijn op het hout bijt, zal hij de bespoten plaats links laten liggen. Op die manier verlengt u de levensduur van uw konijnenhok.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist