Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help mijn kippen hebben het warm! Coole zomertips

Bekijk alle producten voor kippen >

’s Zomers kan het soms behoorlijk warm worden. In Nederland en België gaat deze hitte vaak samen met een vochtige lucht. Dit kan tot hittestress leiden bij uw kippen, met alle nare gevolgen van dien. Het is daarom belangrijk om aandacht hieraan te besteden. In dit blog beschrijven we hoe u het probleem kunt herkennen en wat de oplossingen hiervoor zijn. Veel leesplezier!

Problemen bij warm weer

Zoals gezegd gaat warmte in onze regio vaak samen met een vochtige lucht. Omdat kippen geen zweetklieren hebben, raken ze hun lichaamswarmte kwijt via de lucht die ze uitademen. Als de omgeving warm en vochtig is, zal dit meer tijd en energie kosten. Ook leidt de warmte ertoe dat de kippen minder voer eten. Verder kunnen uw kippen hittestress krijgen hierdoor. Dit kan leiden tot een verminderde doorbloeding van de darmen en veranderingen van de zuurgraad in het bloed, een extra uitscheiding van mineralen en een afwijkende activiteit van leverenzymen. Hittestress heeft een negatief effect op de hoeveelheid calcium en fosfor die beschikbaar is. Omdat dit belangrijke bouwstenen zijn van de eierschaal, zal de schaalkwaliteit van mindere kwaliteit worden. Te meer ook omdat door het snellere ademhalen van de kip er een groter verlies van CO2 is.

Beperken van hittestress

Bij warm weer adviseren wij u om de kippen voldoende drinkwater tot hun beschikking te geven. Ook is het belangrijk om voldoende ventilatie te garanderen. Verder is het goed om schaduwplaatsen te garanderen. Daarnaast moeten de kippen ook de gelegenheid hebben om een stofbad te nemen.

Hittestress kan verder beperkt worden door het toedienen van extra vitamine C. Dit werkt bijvoorbeeld erg goed als het de dag voordat de warmte wordt verwacht toegediend wordt. Een andere oplossing is om geconcentreerder voer te geven om de verminderde hoeveelheid voeropname te compenseren.

                 > Pluimvee drinktoren 30 Liter                                >Pluimvee voertoren 30 Liter

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist