Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Konijnenhok, kunststof of hout?

Als u voor uw konijnen een hok wilt gaan kopen, dan heeft u veel te kiezen. Er zijn op het gebied van konijnenhokken veel keuzemogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een groot hok of een klein hok, een konijnenhok met ren of een konijnenhok zonder ren. Daarnaast kunt u ook het materiaal kiezen. Daar gaan we het in dit blog over hebben: een kunststof of een houten konijnenhok? Veel leesplezier!

Wat zijn de mogelijkheden?

Zoals gezegd heeft u veel te kiezen als u een konijnenverblijf aan gaat schaffen. In dit blog zal het gaan over de keuze tussen het materiaal. U kunt namelijk kiezen voor een kunststof konijnenhok of een houten hok. Van oudsher zijn de houten konijnenhokken erg populair. Deze hokken beslaan ook een groot deel van de markt. Houten konijnenhokken zijn namelijk erg klassiek. Daarnaast zijn houten konijnenhokken ook in veel verschillende ontwerpen, soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Konijnenhokken van kunststof zijn juist relatief nieuw op de markt. Erg bekend zijn de kunststof konijnenhokken van het merk Ferplast.

Kunststof vs. Hout

Wat zijn nu de verschillen tussen een hok van kunststof en een houten hok? Er zijn wel wat verschillen op te noemen tussen de materialen. In de eerste plaats heeft een kunststof dierenverblijf weinig tot geen onderhoud nodig. Een houten hok daarentegen heeft wel wat onderhoud nodig om in een goede conditie te blijven. Zo doet u er goed aan om uw houten konijnenhok periodiek te beitsen. In de tweede plaats houden konijnen niet van kunststof: ze vinden het smakeloos. Daarom knagen konijnen nauwelijks aan een kunststof konijnenhok. Aan het hout van een houten konijnenhok knagen ze echter wel. Dit kunt u wel tegengaan door een anti-bijtspray of anti-knaagprofielen.

Konijnenhokken bij Dierenverblijf

Samengevat heeft u meer keuze uit verschillende hokken als u kiest voor een houten konijnenhok, omdat kunststof konijnenhokken nog relatief nieuw zijn op de markt. Verder heeft een houten konijnenhok meer onderhoud nodig om een langere levensduur te garanderen.

Konijnenhokken bij Dierenverblijf zijn uitsluitend van A-kwaliteit. Daarvoor maakt het dus niet uit of u een hok van hout of van kunststof koopt: u koopt altijd een kwalitatief hoogwaardig hok! Daarnaast is de leverduur van houten en kunststof hokken hetzelfde.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist