Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Mijn hond heeft last van de warmte. Wat nu?

Zon, zee, strand: de zomer staat weer voor de deur! Veel dieren kunnen in de zomer last hebben van de warmte. Ook uw trouwe viervoeter kan last hebben of krijgen van de warmte. In dit blog gaan wij in op enkele manieren om uw hond af te koelen. Leest u mee?

Honden en warm weer

Bij hogere temperatuur kan de hond warmer worden dan normaal. Honden kunnen echter deze warmte alleen kwijt door te hijgen en via hun voetzolen. Als u ziet dat uw hond hevig begint te hijgen of kwijlen of ziet dat hij sloom wordt, dan is het goed mogelijk dat uw hond last heeft van de warmte. Als de lichaamstemperatuur van een hond te veel stijgt, kan de hond in coma raken. Daarbij kan de warmte de honden ook te veel worden. Om de kans op oververhitting te verlagen, kunt u wel enkele maatregelen nemen.

Verkoeling voor de hond

Er zijn tal van middelen verkrijgbaar die zorgen voor verkoeling voor honden. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld koelmatten of koelbanden. Koelmatten dragen zorg voor de lichaamstemperatuur van uw hond. Ze helpen bij het vermijden van het risico van oververhitting. Naast koelmatten voor de hond hebben we ook koelbanden voor de hond. Koelbanden geven verkoeling aan uw hond. Koelbanden zijn effectief en makkelijk in gebruik. Koelmatten bieden een verkoelende plaats om te liggen en koelbanden geven verkoeling via de hals.

Bewegen

Het is wel goed dat uw hond in beweging blijft bij warm weer. Als u met de hond gaat wandelen, dan is het verstandig om dit niet in de volle zon te doen. Het beste kunt u ’s morgens of ’s avonds een klein rondje gaan lopen met uw hond. Houd er ook rekening mee dat geasfalteerde wegen en zandpaden warm kunnen zijn of worden. Het is dan comfortabeler voor de hond om op het gras te lopen. Verder vinden honden het ook soms fijn om te zwemmen. Door het water krijgt de hond ook verkoeling. Als uw hond van zwemmen houdt, moet u voor hem een plaats vinden waar hij welkom is: honden mogen niet overal (bijvoorbeeld in zwembaden) zwemmen.

Laat de zomer maar komen!

Honden verdienen bij dit warme weer extra aandacht! Houd uw hond goed in de gaten als de temperaturen gaan stijgen en probeer de tips in dit blog eens uit! Wij wensen u en uw hond een zonnige zomer toe!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist