Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Kan een cavia in een konijnenhok?

Terug naar overzicht
2-05-2019

Wilt u cavia’s gaan kopen of kijkt u rond voor een verblijf voor uw cavia? Dan is het goed mogelijk dat u zich afvraagt of een cavia in een konijnenhok kan. Deze vraag zullen wij in deze korte blog beantwoorden. Ook geven wij wat tips voor de huisvesting van cavia’s.

Traplopen en tuimelen

Konijnen en cavia’s zijn verschillende dieren met andere gewoontes en behoeften. Toch maakt dit voor het dierenverblijf niet echt uit. Cavia’s kunnen namelijk prima in een konijnenverblijf leven. Er is echter een probleem. De meeste konijnenhokken bestaan uit meerdere etages. Deze etages zijn vaak verbonden met een loopplankje. Cavia’s kunnen wel gebruik maken van deze loopplank, maar ze vallen er heel snel vanaf. Cavia’s kunnen namelijk niet echt zien dat er sprake is van een hoogteverschil. Als oplossing voor dit probleem zult u zelf een leuning kunnen fabriceren naast de loopplank. Dit voorkomt dat de cavia er keer op keer aftuimelt. Een andere oplossing is het aanschaffen van een konijnenhok met maar een etage. Een voorbeeld van een konijnenhok met maar een etage is de ‘Rabbitvilla’ van Ferplast.

Wat dan wel?

Het grootste probleem is dus de loopplank. Wat wel echt geschikt is voor cavia’s zijn de kooien. Deze kooien zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Neem bijvoorbeeld de caviakooi ‘Casita 80’. Zoals de meeste caviakooien, is de kooi ook gemaakt van kunststof. Ook hebben wij houten caviakooien, zoals de ‘Arena 80’. Caviakooien zijn groot genoeg voor een cavia en hebben niet als probleem dat er vervelende loopplankjes inzitten.

Heeft u nog vragen over cavia’s en de aanschaf van een dierenverblijf? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!