Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Help, mijn hond wil niet in de fietskar!

Terug naar overzicht
1-05-2019

Het kan u zomaar gebeuren: u heeft een fietskar gekocht om lekker te gaan fietsen, maar uw viervoeter weigert om in de fietskar te stappen. In deze blog geven wij u wat tips om ervoor te zorgen dat uw hond gaat genieten tijdens het fietsen.

Oefening baart kunst

Als uw hond de eerste keer niet in de fietskar wil stappen, dan betekent dat uiteraard niet dat hij er nooit van zijn leven meer gebruik van zal maken. De reden dat hij niet in de fietskar wil stappen komt waarschijnlijk voort uit het feit dat hij nog niet vertrouwd is geraakt met de fietskar. Om ervoor te zorgen dat uw hond dus gaat genieten in de fietskar, is het belangrijk om hem eraan te laten wennen.

Oefening baart kunst

Om uw hond te leren om in de fietskar te gaan, is het eigenlijk van belang om hem net zo te trainen als bij de aankoop van een nieuwe bench. Wanneer u de fietskar hebt aangeschaft, is het goed om deze eerst even zonder wielen in huis te zetten. Om die manier raakt uw hond vertrouwd met de fietskar als plaats. Later kunt u dan de fietskar stap voor stap op te bouwen, totdat uw hond eraan gewend is.

Fietsen

Wanneer uw hond eenmaal gewend is aan de fietskar, is het verstandig om nog niet gelijk een hele dag te gaan fietsen. U moet dit ook opbouwen. Wij adviseren om eerst een kort rondje te fietsen en dat steeds verder uit te bouwen. Uw hond raakt dan ook gewend aan de schommelingen als hij in de fietskar zit.

Het is dus belangrijk om uw hond eerst te laten wennen aan de fietskar. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Daarnaast moet u niet gelijk een hele dag gaan fietsen. Ook kunt u kiezen voor meer comfort door een fietskarkussentje aan te kopen. Mocht het een hete zomer zijn, dan is een koelmat in de fietskar ook wel erg fijn. Heeft u nog vragen of wilt u nog meer advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.