Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hond stinkt uit bek: 5 tips om een slechte adem te verhelpen

Stinkt jouw hond uit zijn bek? Vervelend! Helaas hebben veel honden last van een slechte adem. Gelukkig is de vieze geur uit de bek te verhelpen en kan je een slechte adem bij een hond voorkomen. In deze blog geven wij je hier 5 tips voor.

1.    Poets de hondentanden

Een van de meest voorkomende oorzaken van een slechte adem bij een hond zijn de bacteriën in tandplak en tandsteen. Net als bij mensen ontstaat er namelijk tandplak en tandsteen op de tanden van een hond. Tandplak is een verzameling van etensresten en bacteriën. Als de tandplak niet weggehaald wordt, zet het zich om in tandsteen. Tijdens deze omzetting komt er een stinkende lucht vrij. Om te beginnen is het dus verstandig om tandplak en tandsteen te verwijderen en de vorming van nieuw tandplak en tandsteen te voorkomen. Dit doe je door de tanden van de hond te poesten met een speciale hondentandenborstel en mondwater voor honden te gebruiken. Poets de tanden van de hond regelmatig, het liefst elke dag, om te voorkomen dat de hond uit zijn bek stinkt.

2.    Bied de hond kauwmateriaal aan

Niet alleen bij de omzetting van tandplak in tandsteen komt een vieze geur vrij. De bacteriën in tandplak en tandsteen veroorzaken namelijk ook ontstekingen in de bek van de hond, waardoor er een slechte adem ontstaat en de hond uit zijn bek stinkt. Een goede remedie tegen het ontstaan van tandplak en tandsteen is het geven van kauwmateriaal, zoals een bot of kauwring. Bij het kauwen komt er een bepaalde stof in het speeksel vrij die tandplak oplost. Daarnaast hebben kauwmaterialen een schurende werking, waardoor tandplak en tandsteen worden verwijderd.

3.    Voer niet te veel etensresten aan de hond

Een slechte adem kan ook ontstaan door het geven van veel etensresten aan de hond en het eten van afval. Voer je hond daarom niet te veel bij met etensrestjes en zorg ervoor dat de hond niet stiekem van afval kan snoepen. Etensresten liggen namelijk meestal langer, waardoor bacteriën vrij spel hebben gehad. Hoe meer bacteriën in het voer, hoe sneller tandplak in de bek van de hond gevormd wordt. Daarnaast adviseren wij om de hond op regelmatige tijden eten te geven om te voorkomen dat de hond zijn bak met voer laat staan en bacteriën vrij spel hebben.  

4.    Geef de hond voldoende vers voedsel

Krijgt jouw hond voornamelijk blikvoer? Dan kan dit een van de redenen zijn dat de hond uit zijn bek stinkt. Blikvoeding is namelijk zacht, waardoor een hond niet hoeft te kluiven en het voer geen natuurlijk reinigende werking heeft, zoals bij kauwmateriaal. Daarnaast kan blikvoeding blijven plakken aan de tanden van de hond en daardoor zorgen voor tandsteenvorming en een slechte adem. Het is daarom verstandig om vers vlees te geven, zodat de hond moet kluiven en daarmee het gebit op een natuurlijke manier reinigt.

5.    Zorg voor een volle waterbak

Water is goed tegen een slechte adem. Honden drinken niet alleen om hun dorst te lessen, maar spoelen hiermee ook etensresten en bacteriën weg. Hierdoor vermindert de vorming van tandplak en dus ook de vorming van tandsteen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de drinkbak van jouw trouwe viervoeter altijd gevuld is en de hond na het eten te laten drinken. Eet de hond op een plek waar je geen drinkbak hebt? Zorg dan dat je altijd een draagbare drinkfles voor de hond meeneemt.

Tot slot…

Om de slechte adem van de hond te verhelpen of om te voorkomen dat de hond uit zijn bek stinkt, kan je aan de slag met de bovenstaande 5 tips. Wil je meer weten over een slechte adem bij honden? Neem dan contact met ons op! Eet de hond minder of heeft je dier pijn bij het kauwen? Raadpleeg dan je dierenarts.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist