Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn kip zit in de rui!

Net zoals vogels gaan kippen ook eens per jaar in de rui. De rui is een proces waarbij de kippen een nieuw verenkleed krijgen. De rui vindt vaak plaats als het broedseizoen is afgelopen, dus in de maanden dat de dagen weer korter beginnen te worden. Het proces kan wel acht weken duren. Tijdens de ruiweken leggen kippen vaak weinig tot geen eieren, omdat het ruiproces veel energie kost. Maar, hoe moet u eigenlijk uw kippen verzorgen in de ruiperiode?

Kippen verzorgen in de ruiperiode

Zoals gezegd kost het ruien veel energie. In combinatie met een dun verenkleed, betekent dit dus dat kippen kwetsbaarder zijn voor allerlei ziektes. Daarom is het van belang dat u het dierenverblijf goed schoonhoudt. Daarnaast betekent een dunner verenkleed ook dat uw kip het kouder zal hebben dan normaal. Het is dus handig om te zorgen voor beschutting en verwarming.

Ook is het belangrijk dat u uw kip niet aait tijdens de rui. Aaien of aanraken doet namelijk veel pijn, omdat de nieuwe veren aan het aangroeien zijn. Omdat de rui zoveel energie kost, is het belangrijk om energierijk voedsel te geven. Denk hierbij aan meelwormen en vlokreeftjes. Dit is een uitstekende aanvulling op de dagelijkse behoefte aan dierlijke eiwitten en bovenal een heerlijke kippensnack. Daarnaast is het ook goed om Oropharma Muta-Vit te geven als de kippen moeilijk door de rui heen lijken te komen. Verder kunt u ook nog vitaminen geven. Zo helpt u uw kippen door de rui heen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist