Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Hoe vervoer je een konijn?

Wil jij je konijn meenemen op vakantie of moet je konijn mee naar de dierenarts? In sommige gevallen ontkomt je er niet aan om jouw knaagdier een keer te vervoeren. Hoe kun je dit dan het beste en het veiligst doen? Daar gaat deze blog over! Veel leesplezier!

Wat is niet verstandig?

Even naar de dierenarts met het konijn? Sommige mensen pakken dan snel een wasmand of een boodschappenkrat. Op zich leuk bedacht, want je konijn heeft de ruimte. Maar, veilig is deze methode beslist niet! Zeker niet wanneer u met de auto gaat. Konijnen kunnen namelijk eenvoudig ontsnappen en daardoor moet je het konijn in de gaten houden. Dat is niet heel veilig wanneer je ondertussen ook op het verkeer moet letten. Ook de boodschappentas biedt geen soelaas. Ook hier kan een konijn uit springen. Daarnaast is de ventilatie ook erg slecht. Moet een konijn dan in een kartonnen doos vervoerd worden? Ook dit is niet helemaal handig. Kartonnen dozen zijn vaak te benauwd voor konijnen. Daarnaast wordt door de urine van het konijn de doos week. Ook kan een konijn, een kartonnen doos gemakkelijk kapot knagen. Als dit in de auto gebeurt, dan ontstaat niet de meest veilige situatie.

Wat dan wel?

De oplossing voor dit alles is een transportmand of transportbox. Bij Dierenverblijf hebben wij verschillende van deze manden. Kijk bijvoorbeeld naar de Touring 35. Deze transportbox is het ideale middel om je konijn te vervoeren. Deze box is gemaakt van kunststof en heeft een transparant deksel, zodat je altijd naar de dieren kunt kijken. Ook is er voldoende ventilatie in de box. Voor het meenemen is deze box ook erg handig. Hij heeft namelijk twee handige handvaten. Wat ook handig is aan deze transportbox, is dat hij aan de bovenkant open kan. Zo kunt je jouw konijn er gemakkelijk in stoppen en uitpakken. Als de opening van de box alleen aan de zijkant zit, heeft je konijn meer mogelijkheden om tegen te werken. Je kunt ook kiezen voor een reismand voor katten. Hierin heeft een konijn nog meer ruimte. Ook is dit handig voor een wat langere reis. Dan heb je  namelijk de mogelijkheid om je konijn van een flesje drinkwater en wat voedsel te voorzien. In de auto moet u de mand stevig vastzetten. Daarnaast is het verstandig om te zorgen voor een zachte ondergrond in de mand. Verder dient je nog rekening te houden met de temperatuur. Is het erg heet in de auto? Zorg dan voor een Ice Pod of een andere koelmat. Reis je op een koude dag, dan is een SnuggleSafe heatpad geen overbodige luxe! Veel succes met jouw reis!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist