Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe verschoon ik eenvoudig mijn kattenbak?

Eens in de zoveel tijd komt het terug; het schoonmaken van de kattenbak. Voor de meeste mensen is dat niet het leukste karweitje van de dag. In deze blog geven we kort enkele aanwijzingen om de kattenbak van uw kat eenvoudig schoon te maken. Veel leesplezier!

> Bekijk hier ons hele assortiment kattenbakken en kattenbakvullingen.

Een schone kattenbak

Een kattenbak moet echt schoon zijn. Dat klinkt als vanzelfsprekend, maar als de kat zijn behoefte moet doen in een vieze kattenbak, zal hij daar niet blij mee zijn. De kans is ook groot dat hij dan een andere plek op gaat zoeken om zijn behoefte te doen. Katten zijn namelijk schone dieren die eigenlijk het liefst steeds een nieuwe plek willen opzoeken om te urineren. Schep daarom iedere dag de ontlasting en de urine uit de bak, ververs regelmatig de inhoud van de bak en maak de bak ook met enige regelmaat goed schoon.

Klonterend kattengrit  

Een goede oplossing is het gebruik maken van klonterend kattengrit. Een goede kattengrit is dat van Almo nature. Deze volledig natuurlijke, biologisch afbreekbare, composteerbare en doorspoelbare kattenbakvulling die is gemaakt van plantaardige vezels. Door de snelle klontvorming absorbeert het kattengrit veel. Hierdoor moet alleen de bovenste laag van het grit vervangen worden. Als de kat plast, klontert het grit enorm snel. Zo hoeft u alleen de klonten en de drolletjes eruit te scheppen en de rest van het grit kunt u laten liggen. Erg makkelijk toch? Door het klonterende grit is de vervelende vieze geur ook minder. Zo heeft u er bij het schoonmaken ook minder last van.

Nog makkelijker?

We kunnen het ook nog makkelijker maken: een zelfreinigende kattenbak! Een voorbeeld hiervan is de Pet Safe ScoopFree Kattenbak. Dit is een zelfreinigende elektronische kattenbak waar u eigenlijk wekenlang geen omkijken meer naar heeft. Het is een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en de kattenbak doet zelf de rest. Met een automatisch harksysteem wordt het vuil na het gebruik in het afgedekte gedeelte geveegd. Voor deze kattenbak is ook een handig navulpatroon beschikbaar. Voor één kat gaat dit patroon normaal gesproken 20 tot 30 dagen mee en voor twee katten 10 – 15 dagen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist