Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe beschermt u uw konijn tegen de warmte? Bekijk hier coole tips!

In de zomer kan het in het konijnenhok soms flink heet worden. Het is daarom belangrijk om uw konijn goed in de gaten te houden. Als uw konijn het te warm krijgt, kan dat namelijk fataal zijn. In dit blog beschrijven we hoe u het probleem kunt herkennen en wat de oplossingen hiervoor zijn. Veel leesplezier!

> Bekijk hier al onze koelproducten voor uw konijn en knaagdier.

Warmte: het probleem

Als uw konijn het veel te warm krijgt, kan dat dodelijk zijn. U kunt aan verschillende dingen zien of uw konijn het veel te warm heeft. Als uw konijn niet wil eten, heel erg rustig is, wiebelig beweegt, een snelle ademhaling heeft, futloos en sloom eruitziet of languit gaat liggen met erg warme oren, zou dat een teken kunnen zijn van oververhitting. In dat geval is het belangrijk om ze af te koelen. Dit kan bijvoorbeeld door een handdoek nat te maken en om het lijfje van het konijn te wikkelen. U moet hierbij wel de oren vrijhouden, want onder andere via de oren kan het konijn zijn warmte kwijt. Het kan ook raadzaam zijn om de dierenarts te raadplegen. Wat u in ieder geval nooit moet doen, is koud water te drinken geven of uw konijn afkoelen met koud water. Koud water zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten samentrekken. Het gevolg daarvan is dat het konijn zijn warmte niet meer kwijt kan.

Voorkomen is beter dan genezen

De vraag die voorligt, is hoe oververhitting te voorkomen is. Dit kan op verschillende manieren en al dan niet met handige hulpmiddelen. In de eerste plaats is het belangrijk om het water tijdig en geregeld te verversen. Vervolgens is het ook verstandig om het hok op een koelere plek neer te zetten, bij voorkeur op een plaats waar de hele dag schaduw is. Enkele handige hulpmiddelen zijn verkoelende elementen die in het hok aan te brengen zijn. Hierbij kunt u denken aan een verkoelend platform of een koelmat waar de konijnen op kunnen liggen. Bij Dierenverblijf hebben wij voor u onder andere de zelf-koelende Coolpod en de Coolpad of de Icepod. Verder is het verstandig om het hok wat vaker schoon te maken, omdat parasieten beter gedijen bij hoge temperaturen.

 

                   > Bekijk hier de Ice Pod                                              > Bekijk hier de Coolpod

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist