Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hardlopen met uw hond, kan dat?

Houdt u van hardlopen en wilt u dat graag samen met uw hond doen? Dat kan! Er zijn verschillende mogelijkheden om dat samen te doen. Er zijn ook zelfs wedstrijden die u samen met uw hond kunt doen. In deze blog gaat het over hardlopen met uw hond. Wanneer begint u ermee?

Uw hond fit krijgen

Voordat u kunt beginnen met hardlopen samen met uw hond, zijn een paar zaken van belang. Uw hond moet niet te jong zijn. Uw hond is nog te jong als de botten niet volgroeid zijn. Wanneer u begint met hardlopen voordat de botten zijn volgroeid, loopt u het risico dat uw hond blessures krijgt. Daarnaast moet de hond ook fit genoeg zijn. Het opbouwen van de conditie moet geleidelijk aan gebeuren. U kunt bij wijze van spreken niet binnen een week een hele marathon lopen met uw hond. Zelf moet u toch ook rustig uw conditie opbouwen? Het is dus belangrijk om in het begin een klein rondje hard te lopen en dat steeds uit te bouwen. Tijdens het hardlopen moet u dan ook letten op uw hond. Als deze tekenen van uitputting laat zien, dan is het tijd om verder te gaan wandelen. Tekenen van uitputting zijn bijvoorbeeld dat de oren en de staart naar beneden hangen en dat de hond hevig hijgt.

Discipline en routine

Als uw hond er fysiek klaar voor is, dan moet u hem nog wat regels leren. Het is belangrijk om de hond duidelijk te maken dat hij niet zijn eigen pad mag kiezen en dat hij niet mag spelen. Uit kunt bijvoorbeeld een hondenriem gebruiken om een beetje te corrigeren. Het is ook goed om goed gedrag te belonen. Een goede tip is om in het begin iedere keer hetzelfde rondje te lopen in een bekende omgeving. Zo leert de hond routinematig werken.

Materialen

Joggen en hardlopen kunt natuurlijk doen met een riem in de hand. Dit is echter niet praktisch. Daarom zijn er verschillende materialen die hardlopen met de hond gemakkelijk maken. Neem bijvoorbeeld de heupriem lijn. Door deze heupgordel heeft u tijdens het wandelen uw handen vrij. Ook zorgt de speciale bevestigingshaak ervoor dat de lijn niet in de war raakt. Heeft u zelf al een heupgordel? Kies dan voor de Beeztees Actief Canicross Treklijn. Deze jogginglijn maakt samen hardlopen tot een groot succes. Deze lijn is licht van gewicht, maar toch erg sterk. Daarnaast heeft de lijn in het midden een elastisch gedeelte dat ervoor zorgt dat de schokken van uw hond worden opgevangen.

Bent u er klaar voor?

Samen hardlopen met uw hond is leuk! U kunt het ook nog serieuzer aanpakken. Er zijn namelijk heuse hardloopevents voor honden (Canicross) die samen met hun baasje willen hardlopen! Uw hond is er na het volgen van de tips uit deze blog klaar voor. U ook?

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist