Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn hond eet ontlasting op!

Het klinkt vies en het ziet er vies uit: een hond die poep eet! In deze blog proberen we duidelijk te maken hoe het toch komt dat honden zulk gedrag vertonen en of het schadelijk is voor hun gezondheid. Leest u mee?

Honden eten poep

Honden vinden het de normaalste zaak van de wereld om poep te eten. De ene hond eet zijn eigen poep, de andere hond eet de poep van andere honden, de volgende hond eet poep van andere dieren en sommige honden eten alle poep die ze tegenkomen. De grote vraag is waarom ze dat doen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Wageningen blijkt dat er verschillende oorzaken voor te geven zijn. Zo kan het een teken zijn dat de hond honger heeft, maar het kan ook een medische oorzaak hebben. Sommige honden eten ook gewoon omdat ze poep lekker vinden. Een andere, veel voorkomende oorzaak is een tekort aan Omega 3/6. Dit ligt ook aan de basis van het feit dat honden poep lekker vinden. Als ze geen Omega 3/6 nodig hebben, dan eten ze ook geen poep. Het eten van poep is op zich niet gevaarlijk. Poep bestaat namelijk uit onverteerde bestandsdelen van voeding en uit bacteriën. De meeste hiervan zorgen niet voor ziekte, maar toch kunnen er in poep gevaarlijke onderdelen zitten. Denk bijvoorbeeld aan virussen, ziekmakende bacteriën of parasieten zoals wormen. Ook kunnen er restanten van medicatie in de ontlasting zitten. Als een paard net ontwormd is, zit er behoorlijk wat medicatie in de ontlasting. Verder kan poep restanten van drugs bevatten. Dit geldt uiteraard met name voor poep van mensen.

Oplossing

In de meeste gevallen is er dus sprake van een tekort aan Omega 3/6. Een veelgebruikt middel om dit op te lossen is de Renske Golddust 2 – Gedrag en Stress. Renske Golddust Gedrag en Stress is een rijke bron van lignanen, LNA en DHA. Deze zijn van belang voor de algehele gezondheid. Met name DHA speelt ook een belangrijke rol in de werking van hersencellen. Renske Golddust 2 is tevens inzetbaar bij hypergedrag, stress en angst. Mocht het een andere oorzaak hebben, dan is het verstandig om de honden aan te lijnen in gebieden met veel poep en ze te belonen als ze van de ontlasting afblijven. Door een tijdje geen poep te eten, kunnen ze het afleren.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist