Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Kippen houden met kinderen

Bent u op zoek naar een huisdier voor uw kind? Dan heeft u genoeg keuze! Vaak wordt er gekozen voor een konijn of een knaagdier, een hond of een kat of vissen. Maar, heeft u al nagedacht over het houden van kippen? In deze blog gaan wij in op het houden van kippen met kinderen. Veel leesplezier!

Kinderen en huisdieren

Huisdieren en kinderen zijn een goede combinatie! Huisdieren hebben namelijk een positief effect op kinderen. Zo stimuleren huisdieren het sociaal gedrag van kinderen en geven ze vertrouwen. Daarnaast zorgt een huisdier ervoor dat een kind ontspant. Het aaien van een huisdier zorgt er zelfs voor dat de hartslag en de bloeddruk lager worden. Verder stimuleert het hebben van huisdieren het leren van taal. Kinderen hebben dan namelijk een stimulans om te praten. Denk bijvoorbeeld aan het straffen of belonen van het huisdier. Ook is het huisdier een goede luisteraar. Daarnaast leert een kind ook van alles over de levenscyclus. Denk hierbij aan voortplanting en geboorte, maar ook aan ziekte en dood.

Kinderen en kippen

Zoals gezegd kiezen de meeste mensen niet direct voor kippen als huisdier voor uw kind. Wanneer u een tuintje heeft, kan een kip toch erg leuk zijn. Kippen zijn sociale dieren die u samen met uw kind tam kunt maken. Uw kinderen kunnen er dan bijvoorbeeld ook mee knuffelen. Ook kunnen de kinderen vanuit hun hand de kippen voeren. Als de kippen weten dat ze iets krijgen, dan komen ze ook snel naar u en uw kinderen toe. Daarnaast kunnen de kinderen allerlei trucjes met de kippen doen. Dit kan bijvoorbeeld met een kippengymnastiekset. Het leuke aan een kip is ook dat ze eieren leggen. Dit kan een motivatie zijn om er goed voor te zorgen.

Koop een kip!

Bij Dierenverblijf kunt u voor een schappelijke prijs een kip kopen. Toch rest de vraag welke kip er geschikt is. Bij het houden van kippen met kinderen zijn namelijk niet alle kippen geschikt. Rassen zoals de Cochin of Zijdehoender zijn in de meeste gevallen wel goed. Wilt u weten welke kippen er nog meer geschikt zijn of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij staan voor u klaar.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist