Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

5 wintertips voor jouw konijn!

De koudere maanden van het jaar komen er weer aan. Dat houdt in dat we moeten gaan beginnen met het winterklaar maken van het konijnenhok. Vaak krijgen wij namelijk de vraag of konijnen wel de hele winter buiten kunnen blijven. Dit kan op zich prima, maar dan moet wel het hok winterklaar gemaakt worden. Door het hok winterklaar te maken, beschermt je jouw konijn tegen de koude weersomstandigheden. In dit blog geven we enkele tips om uw konijnenhok winterproof te maken! Veel leesplezier.

 1.      Let op de wind!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het konijnenhok uit de wind staat. Je zal het konijnenhok dus zo moeten plaatsen dat er niet te veel wind door het traliewerk heen kan gaan. Het kan natuurlijk voorkomen dat het hok niet anders geplaatst kan worden. Om het konijn toch te beschermen tegen de scherpe en koude wind, kan er plexiglas geplaatst worden voor de open gedeeltes. Vergeet dan overigens niet om een klein gaatje te maken om zuurstof binnen te laten. Ook een winterrolgordijn kan uitkomst bieden. Dit nylon rolgordijn beschermt het konijn tegen koude, wind en regen.

2.      Een warmtekussen!

Een warmtekussen is ideaal voor de koudere dagen. Ook is een warmtekussen erg handig als er dieren ziek zijn. het trixie warmtekussen is eenvoudig op te warmen in de magnetron. Het warmtekussen wordt geleverd met een fleece kussen.

3.      Isoleren met stro

Door naast een absorberende vezel stro te gebruiken, isoleer je het hok extra. Konijnen gebruiken stro om lekker in weg te kruipen en zich zo te beschermen tegen de kou. Stro kan het beste worden gebruikt op de dagen dat het vriest. Omdat stro geen vocht opneemt, is het alleen te gebruiken als isolatiemateriaal.

4.      Het drinkflesje…

In de winter is het ook belangrijk dat het konijn kan blijven drinken. Door de lage temperaturen in de winter kan het water in het flesje bevriezen. Om het bevriezen te voorkomen, volgen hier enkele tips. Ten eerste kan je het bevriezen tegengaan door het water meerdere keren per dag te verversen. Ook kan de fles in het hok hangen in plaats van buiten het hok. Hierdoor bevriest het flesje minder snel. In de derde plaats kan je er ook voor kiezen om een thermohoes te gebruiken. Een thermohoes rond het flesje zorgt ervoor dat de temperatuur van het water gelijk blijft. Te vierde kan je ook kunnen kiezen voor een drinktoren met een anti-vriessysteem. Voor dit apparaat moet er wel stroom in de buurt van het hok aanwezig zijn.

Winterklaar met Dierenverblijf

De bovenstaande tips zorgen ervoor dat uw konijnenhok klaar is voor de winter! Bij Dierenverblijf hebben wij de juiste materialen om het hok winterklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het winterrolgordijn, een thermohoes of extra stro in het hok. O ja, nog een bonus-tip: door het konijnenhok jaarlijks te beitsen zorg je ervoor dat de wintermaanden minder belastend zijn voor het hok. Hierdoor zal het hok langer mee gaan!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist