Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn kip legt geen eieren!

“Help, mijn kip legt geen eieren (meer). Wat nu?” Dit is een herkenbare vraag! In deze blog willen wij verschillende oorzaken voor dit verschijnsel geven. Daarnaast geven wij tips om ervoor te zorgen dat uw kip weer eieren gaat leggen. Veel leesplezier.

Waarom legt mijn kip geen eieren?

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen. Wanneer uw kip eerst wel eieren heeft gelegd, kan er sprake zijn van ouderdom. Als kippen zo rond de 3 à 4 jaar oud zijn, wordt de eierproductie minder. Dit is ook ras gerelateerd. Het ene ras blijft langer eieren leggen dan het andere ras. Het aantal uren licht dat een kip krijgt, speelt ook een rol. In de winter krijgen kippen minder uren licht. Minder licht betekent minder productie. Soms wordt er dan voor gekozen om kunstlicht op te hangen. Dit stimuleert de eierproductie dan misschien wel, het is echter minder goed voor de kip. Een andere oorzaak voor het geen eieren meer leggen kan te maken hebben met de voeding. De voeding moet goed uitgebalanceerd zijn en ongeveer 16 % eiwit bevatten. Weer een andere oorzaak kan het niet helemaal tocht- en vochtvrij zijn van het dierenverblijf.

Wat kan ik eraan doen?

Om de eierproductie te stimuleren, kunt u verschillende dingen doen. In de eerste plaats is goede voeding heel belangrijk. Voor het leggen van eieren is het belangrijk om eiwitrijke voeding te geven. Het kippenvoer moet ongeveer 16% eiwit bevatten. Meelwormen, zowel gedroogde als levende, en sprinkhanen zijn ook goede aanvullende voeding. Verder is het goed om uw kippen goede maagkiezel en grit te geven. Daarnaast is het goed om iedere maand 2 of 3 dagen multivitamine te geven. Nog een extra tip: het is belangrijk om het hok vrij te houden van parasieten. Parasieten hebben namelijk een negatieve invloed op de legstimulans.

Heeft u nog verdere vragen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist