Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe bezorgt u uw hond of kat een zo rustig mogelijke periode aan het einde van het jaar?

Wees de angst voor

Angst voor vuurwerk kan op het oog ineens ontstaan; een hond of kat die voorheen geen enkele last leek te hebben van harde geluiden en/of lichtflitsen, voelt zich dit jaar ineens duidelijk niet op zijn gemak.

Veel hangt af van hoe u als eigenaar reageert op vuurwerk en eventuele schrikreacties van uw huisdier. Voorkom dat angst ontstaat door te begrijpen hoe het ontstaat. U doet uw dier geen plezier als u hem troost door hem begrijpend toe te spreken of op schoot te nemen. Voor uw huisdier is dit een teken dat zijn angst terecht is. Waarom wordt hij anders gerustgesteld?

Herken de symptomen

Is de hond of kat daadwerkelijk angstig of alleen opgeschrikt door een onverwacht geluid? De mate van angst bepaalt de actie die u gaat ondernemen. Zoekt de hond of kat steun bij u als eigenaar? Het beste dat u dan kunt doen, is hem af te leiden door met hem te spelen. Vertoont de hond bijvoorbeeld onzindelijkheidsverschijnselen, dan is de angst groter en zijn andere maatregelen nodig.

Begin om tijd met behandelen!

-> Start vanaf 1 december (liefst eerder) met basis producten. Bijvoorbeeld Puur Tranquil/rust.

-> Start vanaf 15 december met Puur Nervo.

Meer weten over deze producten? Lees het vuurwerk stappenplan van Puur

Weet hoe te handelen

Welke vorm de angst ook aanneemt, u moet altijd rustig blijven. Weet u niet of de symptomen (bijvoorbeeld wegkruipen onder het bed, trillen) om aanvullende maatregelen vragen, vraag dan gerust advies aan een van onze medewerkers.

Manieren om de angst te verminderen

Kiest u voor medicatie, informeer u dan ruim op tijd: sommige medicatie, bijvoorbeeld die op natuurlijke basis, heeft een aanlooptijd nodig voor het zal werken. Bedenk daarbij ook dat sommige versuffende middelen niet de angst dempen die uw huisdier voelt, maar alleen de mate waarin hij reageert. Informeer altijd naar alternatieven. De laatste jaren zijn er steeds meer en steeds betere producten bijgekomen. Het Thundershirt bijvoorbeeld. Dit wordt als een goed voorbeeld gezien van een product dat op een effectieve manier spanning wegneemt. Vraag ernaar in de winkel!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist