Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Welke bodembedekker gebruik ik in mijn vogelkooi?

Wanneer u een volière heeft, is het belangrijk om een goede keuze te maken wat de bodembedekking betreft. De bodembedekker heeft namelijk best nog wat invloed op de omstandigheden in de vogelkooi. Dat is dan ook de reden dat wij daar in een blogartikel aandacht aan besteden.

Bodembedekking in de buitenkooi

Als we het hebben over welke bodembedekker u het beste kunt gebruiken in uw vogelkooi, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de buitenkooi en de binnenkooi. Vaak worden in de buitenkooi zand of beukenhoutsnippers gebruikt. Dit kan echter problematisch zijn. Beukenhoutsnippers zijn in vochtige omstandigheden (bijvoorbeeld in de buurt van een badje) een broedplaats voor schimmels en een bakermat voor coccidiose. Voor zand als bodembedekker in de buitenkooi geldt dat het veel vocht opneemt, maar het niet reguleert. Hierdoor is de kans groot op het ontwikkelen van coccidiose en de E. Colie-bacterie.

Wat is dan wel een goede bodembedekker voor de buitenkooi? Dat is Zeoliet! Dit is een bodembedekker van een vulkanisch gesteente. Bij Dierenverblijf vindt u de Zeoliet van Zeopet. Dit is een 100% natuurproduct, zonder toevoeging van chemicaliën. Zeoliet absorbeert vocht en zorgt voor een hygiënisch dierenverblijf. Daarnaast reguleert Zeoliet het vochtgehalte ook, zodat er sprake is van een droge toplaag. Het is overigens wel belangrijk om ongeveer een laag van 3-4 cm bodembedekking neer te leggen. Zeoliet helpt nare luchtjes en een ammoniakgeur voorkomen. Zeoliet zorgt tevens voor een constantere temperatuur. Verder is deze Zeoliet na gebruik nog zeer geschikt als meststof in uw tuin. Zeoliet wordt veel toegepast bij internationale, erkende kwekers en in dierentuinen. Zeoliet heeft niet alleen veel voordelen, het is op termijn ook nog eens voordelig. Het gaat namelijk langer mee dan de reguliere bodembedekkers.

Bodembedekking in de binnenkooi

Als het gaat over de binnenkooi, zien we ook hetzelfde probleem bij de beukensnippers. Daarnaast kunnen beukensnippers in een kooi met minder goede ventilatie zorgen voor een stoffige ruimte. Dit geldt ook voor zand. Waar voor de buitenkooi Zeoliet de beste bodembedekking was, is de beste bodembedekker voor de binnenkooi gemaakt op basis van papier: de Back-2-Nature bodembedekking. Deze bodembedekker is vrij van toevoegingen of chemicaliën en is uitermate absorberend. Daarnaast is er geen sprake van stofvorming. Een praktisch stofvrije bodembedekker zorgt dat de gevoelige longen en luchtwegen van uw vogels zo min mogelijk belast worden. Een bijkomend voordeel van deze bodembedekker is dat hij biologisch afbreekbaar is.

In deze blog gaven wij u wat handvatten voor de keuze van de bodembedekking voor uw volière. Heeft u nog vragen, wilt u meer weten of zou u graag advies voor uw specifieke situatie willen? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel in Kruiningen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist