Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Wat komt er kijken bij de aanschaf van een kitten?

Heeft u een kitten aangeschaft of denkt u daarover na? Dan zou deze blog weleens interessant kunnen zijn! In deze blog bespreken we namelijk welke artikelen belangrijk, zo niet onmisbaar, zijn om in huis te nemen bij de aanschaf van een kitten. Deze blog is dan ook goed te gebruiken als checklist. Veel leesplezier!

Wanneer u uw kitten hebt aangeschaft, is deze als het goed is al een keer ontwormd. Het is belangrijk om de kitten te beschermen tegen wormen. Het beste kunt u bij 3, 5, en 7 weken oud ontwormen. Daarna is het goed om maandelijks te ontwormen. Wanneer de kitten een half jaar is, kunt u elke 3 maanden ontwormen. Wanneer uw kat echter alleen maar binnenshuis blijft, is tweemaal per jaar voldoende. Naast bescherming tegen wormen, is het goed om bescherming te bieden tegen vlooien en teken.

Ook is een halsbandje handig om aan te schaffen voor uw kitten. Wanneer uw kitten wegloopt, kunnen mensen die hem vinden zien dat het geen zwerfkat is. Ook kunt u uw gegevens in een kokertje aan de halsband stoppen, zodat ze u altijd als eigenaar terug kunnen vinden. Let bij de keuze voor een halsbandje wel op de veiligheid. Zorg er ook voor dat u de kitten alleen een halsbandje laat dragen wanneer dat nodig is én onder toezicht. Hiermee kunnen vervelende situaties voorkomen worden.

Voor de verzorging van de kat is het belangrijk om een nagelschaartje, een borstel en een kam aan te schaffen. Ook een tekentang is verstandig om in huis te hebben. In het kader van de verzorging, maar ook het behoud van uw meubels, is het goed om een krabpaal of krabplank aan te schaffen. Een krabpaal voorziet in de krabbehoefte van een kat. Met een krabpaal en andere kittenspeeltjes voorkomt u dat uw kitten gaat krabben aan uw mooie meubilair. Als het gaat over meubilair is het ook belangrijk om uw kitten een eigen, vertrouwde slaapplaats te geven. Vergeet daarom niet een lekker slaapmandje aan te schaffen. Wil uw kitten niet direct de mand in? Probeer dan een lokkertje in de vorm van catnip-spray. Wanneer u uw kitten wil vervoeren naar bijvoorbeeld de dierenarts, is het goed om dat in een transportbox te doen. Vergeet dan ook niet om spulletjes voor onderweg mee te nemen.

Verder is het nog verstandig om kattengras aan te schaffen. Kattengras is heel belangrijk voor een kat. Door het eten van kattengras kunnen ze hun maag reinigen van haarballen. Na het eten van het gras zal de kat het gras samen met de haarballen weer uitbraken. Dit is voor de gezondheid van een kat zeer belangrijk.

Uiteraard is het ook belangrijk om de volgende, vanzelfsprekende attributen aan te schaffen: een kattenbak met vulling, kattenbakschep en een uitloopmat, voer voor de kitten en een voer- en drinkbak. Heeft u nog vragen, wilt u persoonlijk advies of wenst u meer uitleg over de artikelen? Neem dan contact op met de klantenservice of kom langs in onze winkel. Wanneer u dan meldt dat u een kitten aan gaat schaffen, ontvangt u bij de kassa gratis een kittenpakketje. Tot ziens!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist