Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Welke bench is geschikt voor mijn hond?

Terug naar overzicht


Benches zijn handige hulpmiddelen om uw hond veilig te vervoeren in een vliegtuig, trein of boot. Daarnaast kunnen benches ook in huis gebruik worden, bijvoorbeeld als puppy’s last hebben van hun tanden. Het is dan fijn om uw puppy in de bench te doen, zodat hij niet kan knagen aan het meubilair. Het hoofddoel van een bench is eigenlijk trainen. Het leert de hond om niet zomaar te plassen. Als hij in de bench zit en hij plast, dan zit hij zelf in de rommel en dat vinden honden niet fijn. In deze blog gaan we verder in op welke bench geschikt is voor uw hond. Veel leesplezier!

Meten is weten!

Door uw hond op te meten, kunt u weten welke bench er geschikt is voor uw hond. U moet de hond opmeten vanaf de punt van de snuit tot het begin van de staart. Dan moet u daar een paar centimeter bij optellen, omdat de hond zich nog wel een beetje moet kunnen bewegen en er nog een bak met water aan de voorkant gehangen moet kunnen worden. U kunt wel een bench op de groei kopen, maar dan is het zeker raadzaam om een tussenschot erbij te kopen. Zeker als puppy’s net uit het nest bij de moeder vandaan zijn gehaald, is het belangrijk om de ruimte wat te kleiner te maken om de puppy te laten wennen aan zijn plek. Daarnaast is een benchhoes ook verstandig. Dat geeft ook een veilig gevoel.

Waar wordt de bench voor gebruikt?

Als u weet welke grootte uw hond nodig heeft, moet u nagaan waar u de bench voor wilt gebruiken. Wilt u hem alleen in huis gebruiken of ook op de boot, alleen in het vliegtuig of in de auto? Er zijn namelijk verschillende benches. Zo hebben wij benches die een gemakkelijke vorm hebben om in de kofferbak van een auto gezet kunnen worden. Als u een bench neemt voor in de auto, moet u wel eerst uw auto opmeten en kijken of plaatsing mogelijk is. Als u een bench mee wilt nemen in het vliegtuig, dan moet u kijken of de bench aan de regels voldoet. Een bench die volgens de regels in een vliegtuig mag, is de Atlas 70 van Ferplast. Daarnaast hebben we nog benches van kunststof. Deze zijn veel stabieler dan de metalen benches. Daarom zijn kunststof benches ook geschikter om in de auto of op de boot gebruiken. Metalen benches zouden bijvoorbeeld ook door het zeewater kunnen roesten. Een ander materiaal is nylon. Benches van nylons zijn makkelijk om mee te nemen, bijvoorbeeld naar de camping of naar vrienden. Ook zijn deze benches goed in te klappen.

Benches bij Dierenverblijf

Dierenverblijf heeft een groot assortiment benches in verschillende soorten, kleuren, maten en materialen. Wilt u kijken of de bench die u wilt en leuk vindt in de auto past, kom dan langs in onze winkel! Veel verdere vragen: neem contact met ons op! Wij helpen u graag.

TIP: Benchvoetjes, de bench staat stabieler en laat geen krassen op de ondergrond achter.