Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Vachtverzorging puppy: hoe belangrijk is dat?

Of je hond nou kortharig of langharig is: de vacht van elke hond moet worden verzorgd. Om de vacht van een volwassen hond makkelijk te kunnen verzorgen, is het belangrijk om hier al mee te beginnen als de hond nog een puppy is. Maar waarom is het verzorgen van de vacht zo belangrijk en hoe doe je dit op de juiste manier? In deze blog vertellen we je er meer over!

Waarom vacht puppy verzorgen?

Het is belangrijk om de vacht van de hond te verzorgen, ook als de hond nog een puppy is. De belangrijkste redenen om de puppyvacht te verzorgen, zijn:

  • hygiëne en gezondheid
    Door de vacht te borstelen verwijder je losse haren, dode huidschilfers en bijvoorbeeld takjes en blaadjes en voorkom je bovendien klitten in de vacht. Door de vacht te verzorgen houd je de puppyvacht gezond, schoon en fris. Daarnaast is het verzorgen van de vacht een goede manier om de huid van de hond te controleren op wondjes, bultjes, rare plekjes en parasieten. Hierdoor kan je problemen op tijd ontdekken en behandelen.
  • vertrouwen opbouwen

Hygiëne en gezondheid zijn niet de enige voordelen! Door de vacht van de puppy te verzorgen, verbeter je de band tussen de pup en jou. Doordat jullie gezellig samen bezig zijn en aandacht aan elkaar geven, wordt jullie vriendschap nog groter. Daarnaast went de pup eraan dat je hem of haar op allerlei plekken op het lichaam aanraakt. Dit is niet alleen handig bij de vachtverzorging, maar ook als de hond bijvoorbeeld naar de dierenarts moet.

Vacht puppy verzorgen: borstelen en wassen

Hoe verzorg je de vacht van een puppy? De puppyvacht kan je op verschillende manieren verzorgen. Zo kan je de vacht borstelen of wassen met hondenshampoo.

Puppy borstelen

Het borstelen van de puppyvacht is een van de meest geschikte manieren om de vacht schoon te maken en te houden. Om de vacht te borstelen zijn er verschillende hondenborstels zoals kammen, slickerborstels, rubberen borstels, massageborstels, roskammen en klittenkammen. Om de juiste borstel te kiezen, is het belangrijk om te bepalen wat voor type vacht de puppy heeft.

Heeft de pup een korte vacht? Gebruik dan een borstel die geschikt is voor kortharige vachten zoals een verzorgingsborstel en een massageborstel. Puppy’s met een korte vacht hoeven alleen in de ruiperiode dagelijks geborsteld te worden, in andere periodes is het voldoende om af en toe een borstel over de vacht te halen.

Heeft de pup een lange of wollige vacht? Kies dan voor een borstel die geschikt is voor langharige vachten zoals een slickerborstel, ruikam en een klittenkam. Puppy’s met een lange of wollige vacht moeten dagelijks geborsteld worden. De Jean Peau Coat king is de perfecte borstel voor het verwijderen van onderwol, zeer geschikt voor labradoodles!

Puppy wassen

Is de pup heel vies of stinkt de vacht? Dan kan je de puppy wassen onder bijvoorbeeld de douche. Bij het wassen van de pup kan je gebruik maken van speciale hondenshampoo of puppyshampoo. Deze shampoos zijn er in verschillende geuren, soorten en voor verschillende vachttypes. Gebruik nooit mensenshampoo, dit is niet geschikt voor de gevoelige puppyhuid! Om de natuurlijke werking van de vacht te behouden, is het belangrijk om de hond niet te vaak te wassen. Doe de pup dus alleen in bad als je kleine vriendje écht vies is of stinkt.

Pup laten wennen aan verzorgen vacht

Een kleine pup kan het spannend vinden om aangeraakt te worden op het lichaam. Ook een borstel en water kunnen erg spannend zijn. Laat de puppy daarom rustig wennen aan het aanraken en verzorgen van de vacht. Begin met het aanraken van de pup en bouw dit rustig op. Aai de hond rustig over zijn lijfje en beloon de pup. Vergeet de oren, bek en poten niet. Deze plekken vinden honden vaak het spannendst. Vindt de pup dit niet meer spannend en kan je de puppy overal aanraken? Dan kan je er een hondenborstel bij pakken. Kies om te beginnen voor een zachte borstel. Maak een paar borstelbewegingen en beloon de hond bij goed gedrag. Houd de borstelsessies op het begin kort en breid het elke keer met een paar minuten uit. Stop op tijd als de hond het goed doet. Je wilt natuurlijk voorkomen dat de hond verveeld begint te raken en onrustig wordt.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist