Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Heeft een hond een ‘echt’ bot nodig?

Het geven van een hondenbot aan de hond heeft veel voordelen. Zo is het een lekkere snack en heeft het een gebitsverzorgende functie. Maar wat als je liever geen ‘echt’ bot geeft of als de hond allergisch is voor dierlijke eiwitten? Gelukkig zijn er verschillende alternatieven. In deze blog leggen wij ze aan je uit!

Waarom een hondenbot geven?

Wist je dat een hondenbot niet alleen een lekkere snack is voor de hond, maar dat het kauwen op een bot ook gezondheidsvoordelen heeft? Zo heeft een hondenbot een belangrijke rol in de gebitsverzorging van de hond. Doordat een hondenbot een harde structuur heeft, schuurt het bot tijdens het kauwen langs de tanden. Tandplak wordt hierdoor van de tanden verwijdert, waardoor de vorming van tandsteen vermindert. Tandsteen veroorzaakt allerlei gebitsproblemen, waaronder tandvleesontstekingen. Het kauwen op een hondenbot vermindert dus de vorming van tandsteen en dus de kans op gebitsproblemen.

Daarnaast heeft het kauwen op een hondenbot positieve effecten op de mentale gezondheid van de hond. Door het kauwen op een bot komt het stofje endorfine vrij. Dit gelukshormoon zorgt ervoor dat de hond ontspant. Bovendien zorgt het kauwen op een hondenbot voor minder verveling, doordat de hond hier tijden mee bezig is.

‘Echt’ of ‘nep’ hondenbot?

Wil je liever geen ‘echt’ hondenbot geven, bijvoorbeeld omdat je zelf vegetarisch of veganistisch bent of omdat de hond snel overgevoelig of allergisch reageert op bepaalde stoffen? Geen probleem! Of je nou een ‘echt’ of een ‘nep’ hondenbot geeft: elk hondenbot zorgt voor voordelen. Vaak wordt gedacht dat ‘echte’ hondenbotten lekkerder worden gevonden. Dat is niet waar. Elke hond vindt een andere smaak lekker en heeft een andere voorkeur. Ook ‘neppe’ hondenbotten vallen bij de meeste honden in de smaak doordat ze zijn voorzien van heerlijke smaken.

‘Neppe’ hondenbotten zijn bijvoorbeeld gemaakt van nylon of hout.

Nylabone: nylon hondenbot

Ken je hondenbotten van Nylabone al? Deze botten zijn gemaakt van hoogwaardig nylon uit Amerika. Desondanks dat deze hondenbotten geen ‘echte’ botten zijn, vallen ze door de lekkere smaken in de smaak bij de hond. De hondenbotten van Nylabone slijten langzaam, waardoor deze botten langer meegaan dan gewone hondenbotten. Daarnaast zijn de hondenbotten erg veilig doordat kleine stukjes Nylabone het lichaam weer verlaten en geen verstoppingen of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Ook is een Nylabone hondenbot gemakkelijk schoon te maken in een pan met kokend water, heeft het geen stinkende geur en geeft het niet af. Niet voor niks dat de Nylabone hondenbotten worden aangeraden door dierenartsen!

Hondenbotten voor honden met een allergie: hypoallergeen

Welk hondenbot is geschikt voor een hond die allergisch is of overgevoelig reageert op bepaalde stoffen? Gelukkig zijn er een aantal hypoallergene hondenbotten op de markt. Deze hondenbotten zijn zo gemaakt dat er een verkleinde kans is op een allergische reactie. De Koffieboom Kauwwortel is een goed voorbeeld van een hypoallergeen hondenbot. Dit hondenbot is gemaakt van 100 procent natuurlijke, duurzame en onbewerkte producten en bevat geen toevoegingen. Ook een aantal hondenbotten van het merk Nylabone zijn 100 procent hypoallergeen, zoals Nylabone Dura Chew Regular Bot – Peanutbutter.

Vegetarisch hondenbot

Ben je op zoek naar een vegetarisch hondenbot? De meeste ‘neppe’ hondenbotten, bijvoorbeeld van nylon, bevatten dierlijke producten. Het is dus belangrijk om goed in de gaten te houden uit welke ingrediënten het hondenbot bestaat. Een goed voorbeeld van een vegetarisch hondenbot is de Koffieboom Kauwwortel. Dit hondenbot is gemaakt van koffiehout en bevat geen dierlijke eiwitten.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist