Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Kruiden voeren aan kippen: zo doe je dat

Waar kruiden een gezonde aanvulling zijn voor het menselijke dieet is dit voor kippen ook zo! Zo kunnen kruiden op een natuurlijke manier gezondheidsproblemen verminderen en voorkomen. Welke kruiden kan je aan kippen voeren en welk effect hebben ze?

Welke kruiden zijn gezond voor een kip?

Er zijn veel kruiden die een positief effect hebben op de gezondheid van kippen. Zo zijn er kruiden die bijdragen aan een gezond darmstelsel, een goede weerstand en gezonde luchtwegen. Knoflook pakt bijvoorbeeld schadelijke darmbacteriën en darmparasieten aan en desinfecteert de luchtwegen.

Andere kruiden die bijdragen aan een gezonde en fitte kip zijn onder meer kaneel, salie, pepermunt, koriander, brandnetel en venkelzaad.

Let op: als er te veel van een kruid gevoerd wordt, kan dit een averechts effect hebben en slecht zijn voor de gezondheid van de kip! Geef de kip daarom altijd een speciaal kruidenvoeder.

Kruiden aan kip voeren: kruidensnacks

Het voeren van kruiden aan de kip heeft dus veel gezondheidsvoordelen. Bovendien vinden kippen kruiden vaak erg lekker, het is een echte snack voor ze.

Het voeren van kruiden kan eenvoudig met speciale kruidensnacks voor kippen. Deze kruidensnacks bevatten de juiste hoeveelheden kruiden om een positief effect op de gezondheid van de kip te hebben. De kruidensnacks kan je dagelijks door het standaardvoer van de kippen mengen. Hierdoor wordt het voer ook nog eens extra lekker voor de kippen. De kruidenmix kan je daarnaast ook door het hok strooien. De kippen moeten dan lekker rondscharrelen om hun traktatie te krijgen. 

Wij raden af om zelf een kruidenmengsel te maken. Kruiden kunnen in verkeerde hoeveelheden schadelijke effecten hebben op de gezondheid van de kip en zelfs giftig zijn. Als het kruid gedroogd is, herkend de kip bovendien het kruid niet meer als giftig. Gebruik daarom altijd een kruidenvoeder dat speciaal voor kippen is gemaakt.

Positieve gezondheidseffecten van kruidensnacks

Er zijn verschillende kruidensnacks voor kippen met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals:

  •        JR Farm Garden Legpower

Deze kruidensnack bestaat uit onder andere brandnetel, marjolein, venkelzaad en venkelplanten en zorgt voor een gezond darmstelsel en verhoogt de weerstand van de kip.

  •        JR Farm Immuun Booster

Onder meer salie, pepermunt, hibiscus, dragon en koriander zorgen ervoor dat deze kruidensnack de luchtwegen en de spijsvertering van de kip verbeteren.

  •        JR Farm Garden Anti Mijt

Deze kruidensnack zorgt door de toevoeging van peterselie, biergist, kokosnoot, rozemarijn, zwarte komijn en lavendel dat de lichaamsgeur van de kip veranderend, waardoor mijten en parasieten de kip niet meer aantrekkelijk vinden. Dit is dus ook een goede natuurlijke bestrijding tegen bloedluis!

 

Heb je vragen over het voeren van kruiden aan de kip? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak. We helpen je graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist