Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Krabbende katten, hoe ga ik ermee om?

Zelfs de allerliefst kat krabt. Hoewel het natuurlijk gedrag is, kan het erg vervelend zijn, bijvoorbeeld omdat de meubels in huis erdoor beschadigd raken. Daarom krijgen wij de vaak de vraag hoe het krabgedrag van de kat in goede banen geleid kan worden. Daar geven wij in deze blog antwoord op. Veel leesplezier.

Natuurlijk gedrag

Krabben is natuurlijk gedrag van uw kat. Een kat krabt dus niet zomaar. Het is onder andere zo dat door de klieren tussen de voetzolen van de kat geurstoffen worden afgegeven. Met het krabben verspreidt een kat dus deze stoffen en bakent daarmee zijn territorium af. Daarnaast is het krabben een manier om te ontspannen. Als het stress-niveau van de kat hoog is, kan hij dat verlagen door te krabben. Ook is het krabben een manier om de nagels te onderhouden. Het buitenste deel van de nagel gaat door het krabben los. Hierdoor komt de scherpere binnenste nagel naar voren. Verder krabben ze vaak naar boven op de spieren en pezen te strekken.

Het krabgedrag in goede banen leiden

Het krabben van de kat is natuurlijk en dus niet af te leren. Wel kunt u het krabgedrag van uw kat in goede banen leiden. Daarom presenteren wij vandaag drie handige afweer- en lokmiddelen van het merk Beaphar, namelijk de Keep Off-spray en de Play Spray. Beaphar Play Spray oefent een sterke aantrekkingskracht uitop de kat. Het is erg geschikt als hulpmiddel bij het trainen en opvoeden van de kat. Het is te gebruiken op de krabpaal en de slaap- en verblijfplaatsen. Zo wordt de kans op ongewenst krabgedrag op een andere plaats minder.  De Play Spray is vooral bedoeld om aan te geven waar de kat mag spelen en dus wel mag krabben. De Keep Off-spray werkt juist andersom. Dit middel is namelijk bedoeld als afweermiddel. Hiermee zorgt u ervoor dat uw kat niet op de plaats gaat krabben waar u Keep Off gesprayd hebt. Keep Off bevat citronella en bitrex. Dit vinden katten onaangenaam ruiken.

Meer weten?

Met deze middelen van Beaphar kunt u het krabgedrag van uw kat in goede banen leiden. Zit u nog vragen of heeft u persoonlijk advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag! U bent ook altijd welkom in onze winkel in Kruiningen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist