Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Waarom eet mijn hond gras?

Misschien herken je het wel: je bent heerlijk aan het wandelen met de hond en je hond begint ineens in het gras te grazen. Je zult zich dan vast afgevraagd hebben of jouw hond wel genoeg eet en of het wel gezond is om gras te eten. In deze blog leggen wij uit hoe het zit.

Gras eten is…

Om maar direct met de deur in huis te vallen: het eten van gras is vrij normaal. Het eten van gras lijkt volgens deskundigen te horen bij normaal hondengedrag. Honden vinden gras namelijk een smakelijke snack en daarom grazen ze graag. Zeker de graspuntjes vinden de honden lekker. Deze zijn namelijk lekker zoet. Er schijnt daardoor geen verband gelegd te kunnen tussen gras eten en een tekort aan voedsel. Veel mensen denken namelijk dat honden honger hebben en daardoor gras gaan eten.

Soms gaat het fout

Wij schreven net dat honden de graspuntjes zeer smakelijk vinden. Soms eten honden ook lange grasstengels. Deze lange, ruwe grasstengels braken de honden vaak weer uit of ze vinden hun weg naar buiten via de ontlasting. Helaas kan een hond deze lange stengels niet zo gemakkelijk uitpoepen, dus dit zorgt er zo nu en dan voor dat een hond gekke sprongen gaat maken of met het achterwerk over de grond gaat schuren. Als een hond na het eten van gras regelmatig zal overgeven, dan kan er echter nog meer aan de hand zijn. Soms kan er dan iets dwarszitten en dat leidt vaak tot braken. Het zou zomaar zo kunnen zijn dat honden lange grasstengels pakten, omdat dit mogelijk ervoor zorgde dat ze hun keel zo zouden prikkelen dat ze een braakreactie op zouden roepen.

Gras eten is niet gevaarlijk, maar let wel op!

Hoewel het eten van gras niet schadelijk is, is het belangrijk om op te letten waar uw hond gaat grazen. Als er in het gras kans is op uitwerpselen die met wormeneitjes besmet zijn, is het niet verstandig om daar uw hond te laten grazen. Daarnaast is het gevaarlijk om in de buurt van giftige planten en grote verkeerswegen te grazen. Ook tijdens de donkere dagen voor kerst is het belangrijk om raadzaam te zijn, omdat het eten van gras op plaatsen waar ook gestrooid is tegen de vorst niet erg gezond is.

Voedingssupplementen:

Een TIP die wij kunnen meegeven is, dat een voedingssupplementen kan helpen om de hond te stoppen met gras en/of poep eten. Dit is Renske Golddust Heals 6. Dit bevat een overvloed aan natuurlijke aanwezig vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en vezels.

Ook kan een supplement zoals Puur Omega goed ingezet worden. Dit supplement zorgt ervoor dat de darmen ondersteund worden. Op moment dat de darmen goed functioneren, wordt voedsel ook beter opgenomen in het lichaam. Dit zorgt er voor dat de hond ook minder neiging heeft om gras, poep, takjes enz. te gaan eten. Omdat hij al verzadigd is.

In deze blog hebben wij kort een en ander toegelicht over het eten van gras door honden. Ook voor katten geldt hetzelfde. Wilt u meer weten of heeft u nog advies nodig voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist