I.v.m. Koningsdag zijn wij zaterdag 27-04 de hele dag gesloten
Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Katten drinkfontein: laat de kat voldoende water drinken

Veel katten drinken te weinig. Niet omdat ze geen water hebben om op te drinken, maar omdat het van nature niet zulke drinkers zijn. Toch is het drinken van genoeg water voor katten erg belangrijk om vervelende gezondheidsproblemen te voorkomen. Een waterfontein voor katten kan helpen.

Katten hebben van nature niet het instinct om veel te drinken. Van nature vangen ze namelijk veel prooien, zoals muizen, die voor een groot deel uit water bestaan. Een huiskat vangt daarentegen geen of maar weinig prooien, waardoor de kat al snel te weinig water binnenkrijgt. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Drinkt een kat te weinig, dan kan hij of zij last krijgen van vervelende gezondheidsproblemen, zoals aandoeningen aan de nieren of urinewegen. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Oorzaken weinig drinken

Om de kat meer te laten drinken is het als eerste belangrijk om te weten waarom de kat niet genoeg drinkt. Er zijn verschillende redenen:

  •        Veel katten houden niet van stilstaand water. Stilstaand water is namelijk sneller vervuild met bacteriën en andere ziekteverwekkers.
  •        Het water is te warm. In een waterbakje neemt het water al snel de kamertemperatuur aan. Staat het bakje soms ook in de zon, dan wordt het helemaal snel warm. De meeste katten houden juist van koel water.
  •        De kat kan het water in het drinkbakje niet zien, waardoor de kat niet weet dat er water in de buurt is.
  •        Het waterbakje is te klein, waardoor de kat met de snorharen tegen het bakje aankomt.

Kat meer water laten drinken: waterfontein katten

Een goede en makkelijke manier om een kat meer water te laten drinken, is door het gebruik van een waterfontein voor katten. Een katten drinkfontein heeft veel voordelen, zoals:

  •        De kat heeft schoon drinkwater, doordat het water wordt gefilterd.
  •        Het water stroomt, waardoor het water koeler is en er meer zuurstof in het water zit. Ook kan de kat het water horen stromen, zodat de kat weet dat er in de buurt water is.
  •        De meeste waterfonteinen voor katten zijn zo gemaakt dat de snorharen de zijkanten van de drinkbak niet aanraken. Hierdoor wordt stress bij de kat voorkomen.

Waterfontein katten: welke kiezen?

Katten drinkfonteinen zijn er in verschillende soorten en materialen. Zo zijn er waterfonteinen voor katten van plastic, keramiek en roestvrij staal. Het materiaal van de drinkfontein heeft geen invloed op de kwaliteit van het water. Wel kunnen katten een voorkeur hebben voor een bepaald type materiaal. Probeer daarom uit welk materiaal de kat fijn vindt.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een waterfontein voor katten? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak. Onze dierenspecialisten helpen je graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist