Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Kan een hond hooikoorts hebben?

In het voorjaar hebben veel mensen er last van: hooikoorts! Ze hebben dan bijvoorbeeld jeukende ogen, een loopneus of niesbuien. Hooikoorts wordt veroorzaakt door pollen in de lucht. Maar, kunnen honden ook last hebben van hooikoorts? Daar gaat deze blog over.

Pollenseizoen

Grassen, bomen en kruiden verspreiden in hun bloeiperiode stuifmeel. Dit is een andere naam voor de pollen waar we het bij hooikoorts altijd over hebben. Het stuifmeel zweeft door de lucht en het inademen hiervan veroorzaakt de hooikoortsklachten. Hooikoortsklachten komen vooral voor in de lente en de zomer. Dit is namelijk de bloeitijd van de verschillende soorten planten. In deze periode van het jaar kan uw hond ook hooikoortsklachten hebben. Waar mensen last krijgen van een loopneus of reageren door te niezen, hebben honden vooral veel last van jeuk.

Hooikoorts bij honden

De reacties op de in de lucht zwevende pollen is bij honden dus anders dan bij mensen. Naast jeuk op verschillende plaatsten, kan er ook sprake zijn van irritatie en ontstekingen aan de huid en aan de ogen. De huid van de hond kan rood zien en ook de ogen kunnen rood en opgezwollen zijn.

Honden met hooikoorts helpen

De vraag is wat u kunt doen als uw hond last heeft van (allergische) reacties door pollen. In de eerste plaats is het belangrijk om de oorzaak van het probleem zoveel mogelijk aan te pakken. Dit kun u doen door bijvoorbeeld de vacht van de hond wat meer te borstelen. In de vacht kunnen namelijk de pollen blijven hangen. Ook is PUUR Pollen een mooi product om allergische reacties door pollen tegen te gaan. PUUR Pollen mag het hele pollenseizoen gegeven worden.

Mochten de reacties erg heftig worden of werkt uw wijze van behandelen niet, dan is het verstandig om contact op te nemen met de dierenarts. Heeft u verder nog advies nodig of wilt u tips voor uw persoonlijke situatie? U mag altijd contact met ons opnemen: wij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist