Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe vind ik makkelijk en snel mijn hond of kat terug?

Stel, uw hond of uw kat loopt weg en kunt u hem nergens meer vinden? Dat is toch een nachtmerrie! Daarom zijn er verschillende producten op de markt die ervoor zorgen dat u snel te weten kunt komen waar uw kat of hond zich bevindt. In dit blog geven wij enkele voorbeelden.

Chippen van hond en kat

Een veel gebruikte manier om vermissing te voorkomen, is chippen. Er wordt dan een microchip onder de huid van uw hond of kat geplaatst. Zo’n chip is diervriendelijk en gaat een dierenleven lang mee. Het grote voordeel van een microchip is dat hij niet te verliezen is. Dit is wel het probleem bij een normale of geavanceerde penning of adreskoker. Ook is er aan de buitenkant niks van de chip te zien. Dit is echter wel ook direct een groot nadeel. Het is namelijk niet duidelijk of het dier gechipt is. Daarnaast is er speciale apparatuur nodig om de chip uit te lezen. Dit kan dus niet gedaan worden door particulieren en als een particulier de hond of de kat vindt, dan moet deze naar een dierenarts of een opvang. De vinder van uw vermiste huisdier kan dus niet direct contact met u opnemen.

Spotted!

Als uw hond voorzien is van de ‘Spotted! tag’, dan kan de vinder wel direct contact op nemen met de eigenaar. De ‘Spotted! tag’ is namelijk een geavanceerde hondenpenning met een QR-code. Als deze code wordt gescand met een smartphone door de vinder, ziet deze direct de informatie die u hebt ingevuld. U kunt hierbij zelf kiezen welke gegevens u deelt, zoals uw telefoonnummer of mailadres. Ook zit er in de ’Spotted! tag’ een NFC-chip. Dit is handig, want daarmee kunt u aanvullende informatie over het huisdier verstrekken, zoals medicatie en gezondheidsstatus. Het voordeel van een ‘Spotted! tag’ is dat hij geen batterij nodig heeft en ook geen maandelijkse kosten heeft voor een abonnement. De ‘Spotted! tag’ is er voor kleine honden en katten en middelgrote en grote honden.

GPS Tracker

Altijd de bewegingen van uw hond of kat live volgen? Dat kan met de Weenect GPS Tracker. De GPS Tracker zit aan een bandje rond de hals van het huisdier. Hij werkt met een ingebouwde simkaart die geschikt is voor meerdere landen en functioneert in heel Europa. Er zijn hier echter wel maandelijkse abonnementskosten aan verbonden. Ook werkt de GPS Tracker met een batterij. Deze gaat 72 uur mee, dus hoeft niet elke dag opgeladen te worden. De huisdieren kunnen ook getraind worden met een bel- en trilfunctie. Met deze functies kan het huisdier geleerd worden om terug te komen. Zo kunt u bijvoorbeeld trillen of bellen bij iedere maaltijd om ervoor te zorgen dat hij terugkomt naar huis. De Weenent GPS Tracker is er voor zowel honden als katten.

 

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om bij een vermissing uw hond of kat weer snel te vinden! In dit blog hebben wij zowel voordelen als nadelen van elk hulpmiddel genoemd. Kom gerust een langs of neem contact op met onze klantenservice. Wij staat u graag te woord om u te voorzien van een persoonlijk advies.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist