Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hooi en stro: wat is het verschil?

Hooi en stro worden vaak in een adem genoemd als verzorgingsproducten voor uw konijnen knaagdier. Toch zijn deze producten niet hetzelfde! In deze blog leggen we nog even kort uit wat hooi en wat stro is en gaan we in op het verschil in gebruik tussen deze producten. Veel leesplezier!

Hooi en stro

Hooi bestaat uit gedroogde grassen. Hooi wordt gemaakt door een weide te maaien en dan vervolgens het gemaaide gras een poosje in de zon laten drogen. Hooi wordt gebruikt als voedsel voor dieren. Hooi is onder andere erg goed voor het verteringsstelsel van het konijn.

Stro bestaat uit stelen van graan en koren die overgebleven zijn na het oogsten. Bij het maaidorsen blijven de plantenstengels met de uitgedorste aren achter op het land. Deze worden dan opgerold of samengeperst.

Hooi vs. stro

Het grootste verschil tussen stro en hooi bij konijnen en knaagdieren is het gebruik. Stro wordt alleen gebruikt als comfortproduct. Het zorgt bijvoorbeeld voor de isolatie van het hok. Hooi is echter bedoeld als voedingsmiddel. Zoals gezegd is hooi goed voor het verteringsstelsel van het konijn. Daarom is het belangrijk om iedere dag een verse pluk hooi in het hok te leggen. Hooi mag door konijnen zelfs onbeperkt gegeten worden! U kunt het hooi los in het hok leggen, maar u kunt ook gebruik maken van een hooiruif of een hooibal.

Hooi en stro bij Dierenverblijf

Zowel hooi als stro is verkrijgbaar bij Dierenverblijf: van natuurstro tot Zeeuws stro, van kruidenhooi tot Zeeuws hooi. Daarnaast hebben wij ook allerlei handige extra’s, zoals hooiballen, hooiruiven en andere speeltjes en snacks met hooi.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist