Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Honden en een vieze adem: met deze 5 tips verandert alles!

Het komt nogal eens voor dat we van klanten de vraag krijgen wat we kunnen veranderen aan een stinkende adem van hun hond. In deze blog geven we 5 tips om met een vieze adem om te gaan. Benieuwd geworden? Lees dan snel door!

 

1.    Kauwmateriaal

Een van de oorzaken van een stinkende adem is tandsteen. De bacteriën die de vieze lucht veroorzaken, zitten in het tandsteen. Om te beginnen is het dus verstandig om dit te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door het geven van kauwmateriaal. Hierdoor wordt het tandsteen verwijderd. Bij voorkeur kunnen er botjes gegeven worden na de maaltijd. Hierdoor kan uw hond ook direct uitbuiken.

 

2.    Poetsen van de tanden

Als tandsteen nog niet versteend is, dan heet het tandplak. We hebben het dan over een verzameling van eten en bacteriën. Tijdens het proces van omzetting gaat het stinken. Een goede remedie hier tegen is om gebruik te maken van mondwater en een tandenborstel om de tanden te poetsen.

 

3.    Let op met restjes!

Een vieze adem kan ook ontstaan door het geven van veel restjes aan de hond en het eten van afval. Het advies hierbij is om niet te veel bij te voeren met restjes. Ook kunnen restjes langer gelegen hebben. Hierdoor hebben de bacteriën vrij spel gehad. In het kader daarvan is het ook belangrijk om op de regelmatige tijden te eten. De kans is anders groot dat uw hond zijn bakje met voer laat staan en dat dan zo de bacteriën vrij spel hebben.

 

4.    Vers voedsel!

Een vieze adem kan ook ontstaan door een ‘gebrek’ aan vers voedsel. Dit kan komen door de blikvoeding, die een hond normaal eet, blijft plakken aan de tanden en daarbij zorgt voor tandsteenvorming. Het is verstandig om vers vlees te geven.

 

5.    Water en de rest komt later

Water is goed tegen een slechte adem! Honden drinken niet alleen om hun dorst te lessen, maar het is ook een reden om etensresten en bacteriën weg te spoelen. Als een bek goed gehydrateerd is en blijft, kunnen de bacteriën minder goed groeien. Het is dus van belangrijk om ervoor te zorgen dat de drinkbak van uw trouwe viervoeter altijd gevuld is.

 

Tot slot…

In deze blog hadden wij het over het voorkomen van de vieze adem van de hond. Wilt u meer weten over een slechte adem bij honden? Neem dan contact met ons op! Twijfelt u, raadpleeg dan uw dierenarts…

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist