Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Hoe oud wordt een konijn?

Konijnen zijn gezellige dieren die al snel helemaal bij de familie horen. Veel mensen stellen de vraag hoelang ze van hun konijntje kunnen genieten. Met andere woorden luidt deze vraag: hoe oud wordt een konijn? Over deze vraag willen we in dit blog nadenken. Veel leesplezier!

Wat heeft er allemaal invloed op de leeftijd van een konijn?

Voor we de vraag over de leeftijd van konijnen kunnen beantwoorden, is het goed om eerst even te kijken naar verschillende factoren die de leeftijd van een konijn kunnen beïnvloeden.

Verblijfplaats

In de eerste plaats speelt het mee of konijnen in het wild leven of niet. In dit geval zijn echter vooral de tamme konijnen belangrijk. Daarnaast moet er ook onderscheid gemaakt worden tussen konijnen die buiten leven en konijnen die binnen leven. Buitenkonijnen worden gemiddeld iets ouder dan binnenkonijnen. Daarbij geldt ook dat het vaak wisselen van leefomgeving minder goed is voor de levensverwachting van het konijn. Verder speelt ook de grootte van het verblijf mee. Een groot en ruim hok is beter voor de levensverwachting dan een klein hokje. Verder spreekt het natuurlijk voor zich dat een plaats in de volle zon niet bevorderlijk is voor de levensverwachting van het konijn.

Grootte van het konijn

Ook de grootte van het konijn heeft invloed op de leeftijd. Uit onderzoeken blijkt dat voornamelijk de konijnen van middelmatige grootte het langst leven. Daarnaast leven grote konijnen het kortst. Kleine konijnen zitten wat levensverwachting betreft daartussenin.

Voeding

Daarnaast is een goede en evenwichtige voeding van belang. Het is belangrijk dat het konijn de hele dag voldoende hooi tot zijn beschikking heeft. Daarnaast is het goed om konijnen rustig te laten wennen aan groente. Hierbij moet u erop letten dat u niet te veel wisselt, omdat het konijn aan elk soort groente moet wennen. Als aanvulling op het hooi en de groente kunt kiezen voor biks. Deze staafjes bevatten veel voedingsstoffen.

Hoe oud worden konijnen?

Zoals hiervoor te lezen, zijn er veel verschillende factoren die de levensverwachting van konijnen bepalen. Het is lastig om uitspraken te doen voor individuele gevallen, maar gemiddeld genomen kunnen ze maximaal 10 tot 14 jaar worden. De gemiddelde leeftijd van konijnen ligt hierbij tussen de 6 en 10 jaar.

Om maximaal te kunnen genieten van uw konijntje, moet u goed voor uw konijntje zorgen. De zaken die in dit blog zijn besproken, kunnen u hierbij goed helpen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist