Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Help, mijn hond heeft een grasaar!

Het is weer zomer, dus tijd voor de grasaar! Grasaren bij honden kunnen erg vervelende gevolgen hebben. Daarom vertellen wij u in dit blog wat een grasaar is, waar grasaren kunnen zitten en wat u tegen grasaren kunt doen. Veel leesplezier!

Wat is een grasaar?

In de lente en de zomer ontwikkelt het gras aren. Dit gebeurt als het gras niet wordt gemaaid. Het gras kan dan namelijk op natuurlijke wijze tot bloei komen. Bij het natuurlijk opbloeien worden aren ontwikkeld. Deze grasaren bestaan uit kleine zaadjes en ze hebben scherpe weerhaakjes. Als honden in het gras ravotten, kunnen deze aren vasthechten aan de huid. Hierbij kunnen ze ook door de huid heendringen en daarbij zorgen voor ontstekingen in het weefsel. Als de grasaren op de hond zitten, kunnen ze een soort van over de huid naar voren kruipen. Daarom worden grasaren ook wel kruipers genoemd.

Waar kunnen grasaren zitten?

Een grasaar kan overal op de hond voorkomen. Vaak zit een grasaar in het oor of aan de poot van de hond. Verder zijn ze ook te vinden in het oog, in de keelholte, in de slokdarm of in de neusgaten. Als een grasaar in het oor zit, kan er een oorontsteking ontstaan. Ook kan grasaar in het ergste geval helemaal door het trommelvlies dringen. Als de grasaar in het oog zit, kan hij ook achter de oogbol terechtkomen en hier ernstige beschadigingen en ontstekingen veroorzaken. Als een hond een grasaar inslikt, kan een grasaar ook in de keelholte of de slokdarm komen.

Kunt u aan de hond zien of hij een grasaar heeft?

Soms kunt u vanaf afstand ook zien dat de hond een grasaar heeft. Als hij met zijn kop gaat schudden, zijn kop scheef houdt, aan zijn oren krabt en gaat piepen van pijn, kan dat een teken zijn dat er een grasaar in het oor van de hond zit. Als hond veel tussen zijn tenen likt en kreupel loopt, kan het zijn dat er een grasaar tussen de tenen zit. Als er een grasaar in het oog zit, wrijft de hond vaak ik de ogen en heeft hij traanogen. De grasaar die in het oog van de hond zit, is niet altijd meer zichtbaar en kan dus achter het oog zitten. Het kan ook voorkomen dat de hond veel gaat niezen of veel moet hoesten. Als hij moet niezen kan het zijn dat er een grasaar in zijn neus zit. Als hij hoest, zou dat een teken kunnen zijn dat hij een grasaar ingeslikt heeft.

Wat kan ik tegen grasaren doen?

Ons advies is om na iedere wandeling de hond te controleren op grasaar. Omdat grasaren op het gehele lichaam van de hond kunnen zitten, moet u alle mogelijke plekken waar de grasaar zich kan hechten langslopen. Het is raadzaam om extra goed te kijken naar grasaar in de mond, neus, ogen, oren, tussen de tenen en in de vacht. Lukt het niet helemaal om een grasaar te verwijderen, dan kunt u het beste een dierenarts raadplegen. Het is belangrijk dat een grasaar helemaal verwijderd wordt, omdat de resten van de grasaar voor problemen kunnen zorgen bij uw hond.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist