Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn konijn heeft een ontstoken oog!

Mijn konijn heeft volgens mij een ontstoken oog, wat moet ik nu doen?’ Deze vraag horen wij regelmatig. Daarom is het goed om hier deze vraag te behandelen. Eerst gaan we kijken hoe u kunt zien dat uw konijn een ontstoken oog heeft en vervolgens bespreken we hoe u uw konijn het best kunt behandelen.

Wat zie ik als mijn konijn een ontstoken oog heeft?

Als uw konijn een ontstoken oog heeft, dan houdt hij het oogje vaak dicht. Rond het oog zit dan vaak wat vieze uitvloei. Het oog zelf ziet er bij een ontsteking vaak wat rood uit. Er zijn verschillende ontstekingen, die ook allemaal weer andere symptomen hebben. Zo komt er bij een oogslijmvliesontsteking een kleverige, gele of witte uitvloei uit het oog. Als er een ontsteking in het traankanaal zit, komt er vieze uitvloei uit het oog. De haren rond het oog worden ook vies en plakkering. Soms is er ook sprake van een beschadiging aan het hoornvlies. Dit ziet er dan blauw-wit uit. Ontstekingen ontstaan vaak nadat er iets in het oog van uw konijn is terechtgekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stukjes hooi of stro of een snippertje zaagsel. Andere veroorzakers kunnen bacteriën, parasieten en virussen zijn. Zo kan bijvoorbeeld myxomatose een oogslijmvliesontsteking veroorzaken.

Hoe moet ik een konijn met een ontstoken oog behandelen?

Als een konijn een oogontsteking heeft, is het belangrijk om het konijn goed te behandelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een oogzalf, bijvoorbeeld die van Beaphar. Deze zalf is op basis van vitamine A. Deze zalf is te gebruiken bij geïrriteerde en beschadigde oogleden of oogbindweefsel. Een nieuw en zeer effectief middel om te behandelen is Leucillin. Leucillinspray is een 100% veilig huidreinigings- en spoelmiddel voor dieren. Leucillin imiteert en ondersteunt het eigen afweersysteem van de dieren. Leucillin is volkomen veilig als het gaat om gebruik rond en in de ogen. Ook gaat deze spray nare luchtjes tegen. Dit breed toepasbare en revolutionaire product is een uitstekend middel om te gebruiken als (eerste) hulp bij oogproblemen. Onze ervaring is dat het beter werkt dan menige antibiotica.

Het is wijs om goed te controleren op beschadigingen aan het oog. Dit kunt u bij de dierenarts doen. Deze bekijkt dan aan de hand van testjes en onderzoeken of uw konijn geen beschadigingen aan het oog heeft. Bij beschadigingen aan het oog is het verstandig om de dierenarts in te schakelen voor een behandeling.

Tot slot

De gezondheid van uw konijn is erg belangrijk. In deze blog hebben we u wat handvatten proberen te geven om een oogontsteking te herkennen en te behandelen. Soms kan een aandoening zo erg zijn, dat een bepaalde handelwijze niet werkt. Heeft u vragen of wilt persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op: wij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist