Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Help! Mijn kip heeft bloedluis!

Hebben de kippen last van bloedluis? Vervelend! Wat is bloedluis eigenlijk? En hoe kom ik van bloedluis in mijn kippenhok af? In deze blog vertellen wij je er meer over. Ook krijg je tips over bestrijdingsmiddelen tegen bloedluis.

Wist je dat een bloedluis eigenlijk helemaal geen luis is? Een bloedluis is een mijt. Het is een lastige parasiet die vooral voorkomt bij kippen, duiven en vogels. Deze parasiet is slecht voor de gezondheid van het dier en kan zelfs dodelijk zijn. Om te weten of je bloedluis in het kippenhok hebt, kan je het hok het beste in het donker bekijken. Door met een zaklamp op de wanden te schijnen, kan je de bloedluizen zien lopen. Overdag is het moeilijker om de bloedluis te zien, omdat de bloedluis zich overdag verstopt in de kieren en naden van het hok. Ook kan je de Finecto bloedluistest gebruiken om te bepalen of er bloedluizen in het kippenhok zitten.

Bloedluis bestrijden: hok behandelen

Zie je bloedluizen in het kippenhok lopen? Dan is het nodig om de kippen en het hok te behandelen tegen bloedluis. Er zijn verschillende middelen die bloedluizen doden en weghouden uit het kippenhok, zoals:

  •        Finecto+: het merk Finecto+ heeft verschillende middelen tegen bloedluizen. Zo is er de Finecto+ Bloedluisspray. Deze natuurlijke omgevingsspray zorgt ervoor dat bloedluizen wegblijven uit het kippenhok en dat al aanwezige bloedluizen uitdrogen. Let op, dit is een omgevingsspray, dus niet geschikt om op de kip te gebruiken. Ook heeft Finecto+ bloedluisbakjes en olie tegen bloedluis die voorkomen dat bloedluizen op de zitstokken van de kippen en daarmee op de kippen komen.
  •        InsectoSecInsectoSec is een biologisch insecticidepoeder tegen kruipende insecten. Dit natuurlijke middel werkt snel en lang. Het middel strooi je in het kippenhok en kan je door de zandlaag mengen.  

Kip met bloedluis behandelen

Naast het hok bloedluisvrij maken, is het ook verstandig om de kippen zelf te behandelen tegen bloedluis. Ook hiervoor zijn verschillende middelen, zoals

  •        Beaphar 404-spray: deze vogelspray tegen bloedluizen, muggen en andere vliegende insecten spray je gemakkelijk op de kip en in de naden en kieren van het kippenhok. Het middel werkt gelijk.
  •        LV-Druppels: LV Druppels is een vloeistof die je in de nek van de kip druppelt. Het middel dood bloedluizen en werkt ook goed tegen haar- en spoelwormen en mijten.
  •        Finecto+ Oral: ook voor het bestrijden en voorkomen van bluidluizen op de kip heeft Finecto+ een natuurlijk middel. Finecto+ Oral is een aanvullend diervoeder dat zorgt voor een langdurige geurverandering van de   kip, waardoor de kip onaantrekkelijk wordt voor de bloedluis.
  •        Beaphar Mite Blocker: de Beapher Mite Blocker is een spray die bloedluizen en andere luizen, mijten, vlooien en teken onbeweeglijk maakt. Je kan de spray zowel op de kip als in het hok gebruiken.  

Er zijn heel veel middelen op de markt en ons advies is om ieder jaar te veranderen van merk. Dit kan immuniteit voor een bestrijdingsmiddel voorkomen.

Bloedluizen op natuurlijke manier voorkomen

Bloedluizen zijn erg vervelend en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door onderstaande tips op te volgen, kan je ervoor zorgen dat de kans op bloedluizen kleiner wordt.

1. Vul de legkast(en) met tabakstelenTabakstelen hebben een natuurlijke werking tegen bloedluis.

2. Geef de kippen een stofbad. Maak een ruimte van ongeveer 50x50 cm in de kippenren en vul dit met fijn zand of lavameel gemengd met fossielstof. De kippen vinden het fijn om regelmatig een zandbad te nemen.

3. Gebruik Klaxo Witkalk voor het hok. Dit middel zorgt ervoor dat de bloedluizen verstikken en doodgaan. Klaxo Witkalk is een natuurlijk middel, dus niet schadelijk voor de kip.

Vragen en deskundig advies

Heb je vragen over bloedluis bij de kip? Of wil je deskundig advies krijgen? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak. Onze dierenspecialisten helpen je graag. Bel onze dierenspecialist op 0113 – 38 40 19 of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak aan Weihoek 16, 4416 PX in Kruiningen (Zeeland).

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist