Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Help! Mijn kip heeft bloedluis!

Wat is bloedluis? En hoe kom ik van bloedluis in mijn kippenhok af? In deze blog vertellen wij u er meer over. Wij geven daarbij ook tips voor de bestrijdingsmiddelen tegen bloedluis.

Wist u dat een bloedluis eigenlijk helemaal geen luis is? Een bloedluis is een mijt. Het is een lastige parasiet die vooral voorkomt bij kippen, duiven en vogels. Deze parasiet is slecht voor de gezondheid van het dier en kan zelfs dodelijk zijn. Om te weten of u bloedluis in uw kippenhok heeft dan kunt u dat het beste 's avonds als het donker is bekijken. Door middel van een zaklamp op de wanden te schijnen kunt u ze zien lopen. Overdag is het heel wat moeilijker om de bloedluis te zien omdat de bloedluis zich verstop in de kieren en naden van het hok.

Hoe kan ik bloedluis bestrijden?

Als uw kippen bloedluis hebben, dan kunt u diverse middelen gebruiken om van de bloedluis af te komen. Er zijn heel veel middelen op de markt en ons advies is om ieder jaar te veranderen van merk. Dit kan immuniteit voor een bestrijdingsmiddel voorkomen.

Hieronder vindt u voorbeelden van middelen die wij inzetten in het kippenhok:

1. 404-spray: Dit is een vogelspray tegen bloedluizen, muggen en andere vliegende insecten. Deze spray is geschikt om op het dier te gebruiken.

2. Finecto plus: Een omgevingsspray tegen bloedluis. Dit is een omgevingsspray, dus niet geschikt om op de kip te gebruiken.

3. InsectoSec: InsectoSec is een biologisch insecticidepoeder tegen kruipende insecten. Het is een efficiënt alternatief voor chemische middelen. Dit natuurlijke middel werkt snel en heeft een langdurige nawerking.

Hoe behandel ik mijn kip tegen bloedluis?

Naast het hok bloedluisvrij maken, is het ook verstandig om de kippen zelf te behandelen tegen bloedluis. Dit kan op de volgende manieren:

1. LV- Druppels: Maak uw kip parasiet vrij met deze druppels. Werkt ook goed tegen haar- en spoelwormen, luizen en mijten.

2. Parasita: is een spot-on oplossing voor kippen ter bestrijding van luizen en mijten. Tevens ook tegen schurft.

3. Finecto oral: Finecto plus oral geeft bloedluisbeheersing via het voer. 

Kan ik bloedluizen ook op een natuurlijke manier voorkomen?

Bloedluizen zijn erg vervelend en voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door onderstaande tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat de kans op bloedluizen kleiner wordt.

1. Vul de legkast(en) met tabakstelenTabakstelen hebben een natuurlijke werking tegen bloedluis.

2. Geef de kippen een stofbad. Hiervoor moet u een ruimte van ongeveer 50x50cm maken in de ren. Dit moet u dan vullen met fijn zand of lavameel gemengd met fossielstof. Het is voor de kippen een weldaad om zich regelmatig hier in te kunnen 'wassen'. Tevens werkt het ook perfect tegen grijze en bruine luis. 

3.  Gebruik Klaxoverf voor het hok. Dit middel zorgt ervoor dat de bloedluizen verstikken en dood gaan. Klaxo is geheel op natuurbasis dus niet schadelijk voor uw huisdier.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist