Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hoe maak ik mijn konijn zindelijk?

Uw konijn zindelijk maken? Is dat mogelijk?

Bij het zien van een konijnentoilet wordt ons vaak de vraag gesteld: ‘Een konijn zindelijk maken, lukt dat echt?’ Ja, dat lukt echt! Al wordt daar wel direct bij gezegd dat zoiets wel zijn tijd nodig heeft. Wat belangrijk is om te weten voordat u gaat proberen uw konijn zindelijk te maken, is dat het konijn in 90% van de gevallen een comfortabel plaatsje zoekt om zijn behoefte te doen. Logisch dus, dat dit vaak op een plaats is waar de meeste bodembedekking ligt. En daar kunnen we wat mee! Wat we daar voor nodig hebben? Een toilet! Konijn op een toilet? Ja, echt waar, lees maar snel verder!

Een konijnentoilet, hoe wordt die gebruikt?

Ons advies is om in de konijnentoilet veel bodembedekker te leggen. De eerste tijd dat u uw konijn zindelijk probeert te maken, moet u verder op de bodem van het hok geen bodembedekker leggen. U zult zien dat uw konijn dan al vaak zijn behoefte doet in het toilet! De keuteltjes die toch nog buiten het toilet liggen, moet u meerdere keren per dag in het toilet leggen. Na enkele dagen zult u zien dat het steeds beter gaat. Vervolgens kunt u ook weer wat bodembedekking op de bodem van het hok leggen. Let op, niet te veel! Na enkele dagen weer wat meer. Doet het konijn vervolgens zijn behoefte weer in het hok, dan bent u te snel gegaan. Haal de bodembedekker weer weg uit het hok, en laat alleen het toilet gevuld. Een konijn zindelijk maken vraagt dus wel wat tijd en geduld, maar als het lukt scheelt het veel schoonmaakwerk! Veel konijnen die niet zindelijk zijn, hebben een vaste plek waar ze het meest hun behoefte doen. In dat geval is het nog makkelijker om een konijn zindelijk te maken. Zet een konijnentoilet op die bepaalde plaats, zodat u het hok makkelijk schoon kunt houden. Om het konijn helemaal zindelijk te maken volgt u de stappen die hierboven zijn beschreven.

         Kort samengevat:

  • 1. Haal alle bodembedekking uit het hok of leg een minimale laag in het hok.
  • 2. Vul het konijnentoilet met bodembedekking.
  • 3. Plaats het konijnentoilet op de plaats waar de meeste keuteltjes liggen.
  • 4. Keuteltjes die buiten het toilet gelegd worden legt u zelf in het toilet.
  • 5. Na goed resultaat strooit u na enkele dagen weer wat bodembedekking in het hok.
  • 6. Dit bouwt u langzaam op, tot dat er voldoende bodembedekking in het hok ligt en het konijn de behoefte op de toilet blijft doen.
  • 7. Belangrijk is dat het konijnentoilet niet schoon gemaakt wordt met schoonmaakmiddel zo neutraliseert u de geur en kan u weer van vooraf aan beginnen. Wel mag het toilet schoon gemaakt worden met water.

Konijnen zindelijk maken, waar moet u nog meer aan denken?

Veel konijnen mogen af en toe los lopen in huis. Een konijn zindelijk maken in huis, vraagt wel meer werk. Dat is begrijpelijk, want hoe groter de ruimte, hoe meer tijd het kost. Loopt het konijn vaak los in huis, dan is het aan te raden om een gedeelte van de kamer af te bakenen. Zo begint u met een kleine ruimte, waar uw konijn het toilet snel kan vinden. Na enkele dagen maakt u de ruimte voor het konijn groter, maar laat het konijnentoilet op dezelfde plaats staan. Zo went het konijn aan meer ruimte, en blijft hij zijn behoefte op het meest comfortabele plaatsje doen: het konijnentoilet! Een cavia zindelijk maken is heel wat lastiger. Vaak lukt dit maar gedeeltelijk en heeft het erg veel tijd nodig.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist